Denk jij groene energie van je energieleverancier te krijgen? Greenpeace heeft onderzoek gedaan naar de duurzaamheid van energieleveranciers.  Windunie, Huismerk Energie, Raedthuys enQurrent krijgen een 10 en zijn hiermee de groenste! Ook bij Greenchoice, HVC en Eneco zit je goed.

Nuon kiest voor stinkende steenkolen

Energiereuzen Nuon en RWE/Essent bungelen met dikke onvoldoendes onder aan de ranglijst. De urgentie van klimaatverandering wordt alsmaar groter, maar Nuon is dit jaar doodleuk méér energie gaan winnen uit steenkool.

Essent investeert flink in kolencentrales

Essent is de minst duurzame stroomleverancier. Het bedrijf biedt sinds de vorige editie van het rapport weliswaar iets meer windenergie aan, maar investeert ondertussen flink in kolencentrales.

Windmolens bij Marken

Waarschijnlijk heb ze wel eens gezien. Wat je misschien nog niet wist is dat je via de Windunie stroom van deze molens krijgen. Zo krijg je dus 100% echt groene lokale duurzame energie.

De ranglijst:

ranglijst-groene-stroomleveranciers2014
1 = ontzettend slecht voor het milieu 10 = uitstekend, goed bezig!

Ben jij al overgestapt?

Overstappen naar een groene leverancier is…

  • direct investeren in groene stroom
  • een duidelijk signaal afgeven aan vervuilende energiereuzen: weg met kolencentrales, wij willen duurzaam!

Het goede nieuws is dat er steeds meer en steeds duurzamere alternatieven komen. Keuze genoeg dus. En overstappen kan het hele jaar door. Een kleine moeite met een groot effect.

Een transparante energiemarkt

Het is de tweede keer dat Consumentenbond, Hivos, Natuur & Milieu en Greenpeace gezamenlijk energiebedrijven op de Nederlandse markt onafhankelijk op duurzaamheid laten beoordelen. Met deze ranglijst willen we de energiemarkt transparanter maken, zodat iedereen kan kiezen voor écht groene stroom.

Voor meer details kun je ook het volledige onderzoeksrapport lezen.