Hoe mooi zou het zijn om voor onze toekomstige generatie zonnepanelen op het dak van ons voetbalstadion te leggen? Duurzame zonnestroom voor onze gemeenschap én voor een beter klimaat.

FC Volendam is voornemens om iedereen de mogelijkheid te geven eenvoudig zonne-energie op te wekken voor de gemeente Edam-Volendam! Dat kan door, samen met ons, te investeren in één of meer zonnepanelen op het dak van het Kras voetbalstadion. In totaal passen er ruim 1000 zonnepanelen op het dak.

Hoe werkt het en hoe kan ik meedoen?

Iedereen kan mee investeren in het zonnedak van het Kras stadion. Dat kan door één of meer Zonnedelen te kopen. Met een Zonnedeel profiteer je direct van de door jou op het Kras stadion opgewekte duurzame-energie. Net zoals bij een zonnepaneel op je eigen dak beweegt het rendement van je Zonnedeel mee met de stroomprijs en de hoeveelheid opgewekte zonne-energie. Bij de huidige stroomprijzen is het rendement naar verwachting gemiddeld 3%, maar dit kan oplopen tot 4% per jaar.

Op dit moment is de voorinschrijving geopend. Je kunt je voorinschrijven door aan de rechterzijde van deze pagina te klikken op het bedrag dat je wilt investeren. Vervolgens wordt je gevraagd om je gegevens achter te laten. Zodra de daadwerkelijke inschrijving open gaat hoor je dit van ons als eerste en kan je direct meedoen.

Wanneer kan ik meedoen?

Op dit moment wordt hard gewerkt om alle details van het project inzichtelijk te krijgen en af te stemmen met alle partijen rondom het project. De verwachting is dat de daadwerkelijke inschrijvng binnen enkele weken geopend zal worden. Dus meld je hier alvast aan door de klikken op het gewenste investeringsbedrag en hoor als eerste wanneer het project open gaat.

Bron: FC Volendam / Groot-waterland.nl