Gasbesparende maatregelen

Ben jij van plan om jouw glas te vervangen door HR++ of jouw vloer, gevel of dak te isoleren? Goed nieuws. Via Stichting Duurzaam Waterland krijg je 20% subsidie op gasbesparende maatregelen. Beter voor jouw portemonnee en het milieu.

Je bespaart meteen geld: maximaal €300. Op de lange termijn loopt dit nog veel verder op.

‘Ons voorschotbedrag is met € 30 verlaagd. De kosten voor isoleren hebben we dus zo terugverdiend’

Isolatie woning: hoog rendement

Wat kun je doen? Isolatie is de eerste en ook de meest rendabele stap om jouw huis duurzamer en energiezuiniger te maken. Het scheelt niet alleen stoken in de winter, je huis blijft in de zomer ook koeler. Geen ventilator of airco die overuren draait. Isoleren is goed voor het milieu, voor jouw portemonnee én je wooncomfort. Doen dus.

‘Na het isoleren van onze vloer, blijkt die merkbaar warmer. Je voelt de kou nu niet meer door je sokken heen’

Subsidie isolatie woning: dit komt in aanmerking

Particulieren in de gemeenten Waterland en Edam-Volendam kunnen meeprofiteren van de opbrengst van onze windenergie. Per huishouden mag je één aanvraag doen. Heb je eerder al meegedaan met onze actie, dan kom je nu niet meer in aanmerking. Heb je nog niet eerder subsidie bij ons aangevraagd, dan kan dat nu voor één van de volgende maatregelen:

Dakisolatie
Vloerisolatie
(Spouw)muurisolatie 
HR++ Triple glas

Hoge isolatiewaarde

Omdat wij het belangrijk vinden dat de maatregelen echt bijdragen aan het terugdringen van je gasverbruik, stellen we eisen aan de Rd-waarden. De Rd-waarde is een garantie die de fabrikant geeft op de warmteweerstand van isolatiemateriaal. Voor dak- en vloerisolatie vragen wij minimaal een Rd van 3,5. Voor spouwmuurisolatie een Rd van minimaal 1,2. Voor glas wordt gerekend in U-waarden. Wij vragen voor HR++ Triple glas een U-waarden van 1 of lager.

Let op: wij subsidiëren geen bodemisolatie
Vloerisolatie geeft bijna altijd meer comfort en een lagere energierekening dan bodemisolatie. Daarom kun je beter voor vloerisolatie kiezen dan voor bodemisolatie. Wat is het verschil tussen vloerisolatie en bodemisolatie?

Vakwerk loont

Hoe goed materiaal isoleert, hangt ook af van hoe goed het wordt aangebracht. Naast een Rd-waarde, is er ook een Rc-waarde. De Rc-waarde zegt iets over de mate van isolatie van het hele dak of de hele vloer nadat het materiaal (goed!) is aangebracht. Vaak is de Rc-waarde hoger dan de Rd-waarde. Het loont om een vakman te vragen voor isolatiewerk.

‘Binnen een dag werden alle buitenmuren geïsoleerd.
De overlast binnen bleef beperkt tot het zetten van een paar bakken koffie’

Hoe kom ik in aanmerking?

Ben je particulier, heeft u uw woning geïsoleerd en was de isolatie niet bedoeld om aan de wettelijke eisen voor nieuwbouw te voldoen? Dan kunt u subsidie aanvragen. Hiervoor heeft u een bankafschrift van de betaling, foto van de werkzaamheden en een factuur nodig van op of na 1 juli 2019. De Rd- of U-waarde dient duidelijk op de factuur te staan.

Subsidieformulier

Voldoe je aan de voorwaarden en wil je subsidie aanvragen? Vul dat het subsidieformulier in.

Let op: ons budget is beperkt. We kunnen zo’n 125 huishouden ondersteunen. Vraag dus snel subsidie aan, want op is op.