≡ Menu

Gasbesparende maatregelen

Stichting Duurzaam Waterland geeft op gasbesparende maatregelen een eenmalige subsidie van 20% met een maximum van  €400,- per adres. Totaal is er € 30.000 beschikbaar. Op 9 oktober 2018 is hier  € 17.000 van uitgegeven. De subsidie geldt voor particulieren in de Gemeente Waterland en Edam-Volendam op onderstaande maatregelen:

Isolatie
Isolatie is de eerste en meest rendabele stap om een huis duurzamer en energiezuiniger te maken. Hoe meer het huis geïsoleerd is, hoe beter het huis warm blijft in de winter, en koel in de zomer. De subsidie geldt op

Dakisolatie Rd >= 3,5
Vloerisolatie Rd >= 3,5
(Spouw)muurisolatie Rd >= 1,2
HR++ Triple glas, ruiten met drie lagen glas en een U-waarde < 1

Op bodemisolatie geen subisidie
Vloerisolatie geeft bijna altijd meer comfort en een lagere energierekening dan bodemisolatie. Daarom kun je beter voor vloerisolatie kiezen dan voor bodemisolatie. Wat is het verschil tussen vloerisolatie en bodemisolatie?

Voorwaarden

De maatregelen moeten door een erkend bedrijf zijn uitgevoerd bij een particulier in de Gemeente Waterland of Edam-Volendam.

De genomen maatregelen voor isolatie moeten minimaal voldoen aan de hierboven genoemde eisen. De Rd- (isolatie) of U-waarde (glas) moet duidelijk op de factuur staan vermeld. Het maximale subsidiebedrag bedraagt 20% van het factuurbedrag en ten hoogste € 400,-. De factuurdatum dient op of na 1 juli 2018 te liggen.  Er mag eenmaal per huishuiden een aanvraag worden gedaan: Heeft u al eerder subsidie op gasbesparende maatregelen ontvangen, dan komt u niet meer in aanmerking. Subsidie wordt verstrekt zo lang er nog geld in de subsidiepot zit en tot uiterlijk 15 juni 2019.

Aanvragen

Na uitvoering van de werkzaamheden kun u een aanvraag doen via het subsidieformulier.

Zoeken