Gasbesparende maatregelen

Stichting Duurzaam Waterland geeft op gasbesparende maatregelen een eenmalige subsidie van 20% met een maximum van  €300,- per adres. Totaal is er € 37.500 beschikbaar.  De subsidie geldt voor particulieren in de Gemeente Waterland en Edam-Volendam op onderstaande maatregelen:

Isolatie
Isolatie is de eerste en meest rendabele stap om een huis duurzamer en energiezuiniger te maken. Hoe meer het huis geïsoleerd is, hoe beter het huis warm blijft in de winter, en koel in de zomer. De subsidie is voor het verbeteren van bestaande woningen en geldt op

Dakisolatie Rd >= 3,5
Vloerisolatie Rd >= 3,5
(Spouw)muurisolatie Rd >= 1,2
HR++ Triple glas, ruiten met drie lagen glas en een U-waarde < 1

Op bodemisolatie geen subisidie
Vloerisolatie geeft bijna altijd meer comfort en een lagere energierekening dan bodemisolatie. Daarom kun je beter voor vloerisolatie kiezen dan voor bodemisolatie. Wat is het verschil tussen vloerisolatie en bodemisolatie?

Voorwaarden

Er mag eenmaal per huishuiden een aanvraag worden gedaan: Heeft u al eerder subsidie op gasbesparende maatregelen ontvangen, dan komt u niet meer in aanmerking. De genomen maatregelen voor isolatie moeten minimaal voldoen aan de hierboven genoemde eisen. De Rd- (isolatie) of U-waarde (glas) moet duidelijk op de factuur staan vermeld. Het maximale subsidiebedrag bedraagt 20% van het factuurbedrag en ten hoogste € 300,-. De factuurdatum dient op of na 1 juli 2019 te liggen. De maatregelen moeten zijn uitgevoerd bij een particulier in de Gemeente Waterland of Edam-Volendam. Geen subsidie wordt gegeven indien de isolatie noodzakelijk is om aan de wettelijke eisen voor nieuwbouw te voldoen. Subsidie wordt verstrekt zo lang er nog geld in de subsidiepot zit en tot uiterlijk 15 juni 2020.

Aanvragen

Na het lezen van bovenstaande voorwaarden  en na uitvoering van de werkzaamheden kunt u vanaf 1 juli een aanvraag doen via het subsidieformulier.