Gasbesparende maatregelen

Ook dit jaar hebben onze windmolens weer flink energie geleverd. Daar kunt u nu de vruchten van plukken. We zetten de opbrengst van onze molens namelijk in voor subsidie voor u! Bent u van plan uw glas te vervangen door HR++ of uw vloer, gevel of dak te isoleren? Maak dan gebruik van onze regeling voor 20% subsidie op gasbesparende maatregelen. Dat levert u nu maximaal € 300,- op en op lange termijn nog veel meer op uw gasrekening.

‘Ons voorschotbedrag is met € 30 verlaagd. De kosten voor isoleren hebben we dus zo terugverdiend’

Hoogste rendement

Isolatie is de eerste en ook de meest rendabele stap om uw huis duurzamer en energiezuiniger te maken. Dat scheelt niet alleen stoken in de winter, uw huis blijft in de zomer ook koeler. Isoleren is dus goed voor het milieu, voor uw beurs én voor uw wooncomfort.

‘Na het isoleren van onze vloer, blijkt die merkbaar warmer. Je voelt de kou nu niet meer door je sokken heen’

Wat kan ik doen?

Particulieren in de gemeenten Waterland en Edam-Volendam kunnen meeprofiteren van de opbrengst van onze windenergie. Per huishouden mag u één aanvraag doen. Heeft u eerder al meegedaan met onze actie, dan komt u nu niet meer in aanmerking. Heeft u nog niet eerder subsidie bij ons aangevraagd, dan kan dat nu voor één van de volgende maatregelen:

Dakisolatie
Vloerisolatie
(Spouw)muurisolatie 
HR++ Triple glas

Hoge isolatiewaarde

Omdat wij het belangrijk vinden dat de maatregelen echt bijdragen aan het terugdringen van uw gasverbruik, stellen we eisen aan de Rd-waarden. De Rd-waarde is een garantie die de fabrikant geeft op de warmteweerstand van isolatiemateriaal. Voor dak- en vloerisolatie vragen wij minimaal een Rd van 3,5. Voor spouwmuurisolatie een Rd van minimaal 1,2. Voor glas wordt gerekend in U-waarden. Wij vragen voor HR++ Triple glas een U-waarden van 1 of lager.

Let op: wij subsidiëren geen bodemisolatie
Vloerisolatie geeft bijna altijd meer comfort en een lagere energierekening dan bodemisolatie. Daarom kun je beter voor vloerisolatie kiezen dan voor bodemisolatie. Wat is het verschil tussen vloerisolatie en bodemisolatie?

Vakwerk loont

Hoe goed materiaal isoleert, hangt ook af van hoe goed het wordt aangebracht. Naast een Rd-waarde, is er ook een Rc-waarde. De Rc-waarde zegt iets over de mate van isolatie van het hele dak of de hele vloer nadat het materiaal (goed!) is aangebracht. Vaak is de Rc-waarde hoger dan de Rd-waarde. Het loont om een vakman te vragen voor isolatiewerk.

‘Binnen een dag werden alle buitenmuren geïsoleerd.
De overlast binnen bleef beperkt tot het zetten van een paar bakken koffie’

Hoe kom ik in aanmerking?

Bent u particulier, heeft u uw woning geïsoleerd en was de isolatie niet bedoeld om aan de wettelijke eisen voor nieuwbouw te voldoen? Dan kunt u subsidie aanvragen. Hiervoor heeft u een bankafschrift van de betaling, foto van de werkzaamheden en een factuur nodig van op of na 1 juli 2019. De Rd- of U-waarde dient duidelijk op de factuur te staan.

Subsidieformulier

Voldoet u aan de voorwaarden en wilt u subsidie aanvragen? Vul dat het subsidieformulier in.

Let op: ons budget is beperkt. We kunnen zo’n 125 huishouden ondersteunen. Vraag dus snel subsidie aan, want op is op.