Piet de Visser - molenaar van de Molens bij Marken

Een buitenkans – stroom van een bekende! Waar kan dat heden ten dage – wel: dat kan hier.

Ik nodig je van harte uit om stroom te gaan betrekken van de Molens bij Marken. Deze staan nabij Marken/Uitdam en zijn in het bezit van de Coöperatie Windenergie Waterland – een vereniging van particulieren (waar je ook lid van kunt worden – via http://www.cwwaterland.nl).

Maar goed – wij produceren dus stroom en die stroom is te koop tegen een scherp tarief. Je doet dit voor een goed gevoel – wij hebben de stroom al op voorhand in bulk verkocht aan De WindUnie. Door over te stappen naar De WindUnie en aan te geven dat je wilt dat jouw stroom uit onze molens komt wordt er voor gezorgd dat jouw deel van de productie aan jou wordt toebedeeld. En dat geeft dan meteen weer aanleiding voor een mooi uitje in Waterland. Want wie kan er nu tijdens een fikse storm tegen de wind in fietsend of varend gaan kijken naar zijn eigen stroom productie, hoe de wieken met machtige slagen de stroom het land in pompen. Om vervolgens op Marken een lekkere portie poffers te nemen om weer op temperatuur te komen. En daarnaast doe je natuurlijk ook echt iets goeds want De Consumentenbond heeft stroom van de WindUnie en daarmee de elektriciteit uit onze molens als de groenste van het land getest – (Consumentengids maart 2012).

En wat is mijn belang in deze? De winst van deze molens is nu al aanzienlijk en zal met het aflossen van de lening maandelijks toenemen. Ze wordt doorgestort naar de Stichting Duurzaam Waterland (ik help daar in het bestuur). Deze stichting (een ANBI – dus er vloeit geen geld weg naar de belastingdienst) zet die winst in voor verduurzaming van het leven – in eerste instantie in de regio Waterland. We draaien onderwijsprogramma’s op scholen om aan bewustwording te werken, zetten platte daken vol met zonnepanelen en helpen particulieren bij het verduurzamen van hun energie voorziening – kortom we demonstreren dat groen echt werkt, we beïnvloeden waar mogelijk en hebben daarnaast de middelen om dat voor langere tijd te doen.

Hoe stap je over naar onze molens?
Klik op http://www.windunie.nl/Passport/kies-molenaar.aspx?id=32&provincieid=5 en klik daar op “Kies deze molen”. Je komt dan meteen in het aanmeldscherm. En deze overstap is mogelijk voor particulieren en voor bedrijven.

Mocht je dit een goed initiatief vinden, schroom dan niet en stuur dit bericht door aan vrienden en bekenden.

Tenslotte  – mocht je zelf wensen, ideeën plannen hebben voor een duurzaam project – kom dan naar www.sdwaterland.nl en vul het contact formulier in of mail naar info@sdwaterland.nl