Particulieren

Wil jij jouw woning verbeteren en duurzamer maken? Goed nieuws. Want wij hebben regelmatig subsidies voor het verduurzamen van jouw woning.

Subsidies verduurzamen woning

Elk jaar leveren onze windmolens in Marken weer flink veel energie. En daar kun jij de vruchten van plukken. We gebruiken de winst die we maken namelijk om jou als inwoner van de regio te helpen met het verduurzamen van jouw woning. Dat doen we met verschillende subsidies. 

Momenteel hebben we de volgende subsidies

1. Meer groen in je tuin of op je dak subsidie

Ben jij klaar voor het vergroenen en verduurzamen van jouw tuin? Dan hebben we goed nieuws. Stichting Duurzaam Waterland geeft subsidie voor tegels vervangen door groen, een groen dak én het installeren van een regenton. 
Geniet van jouw groene paradijs!   

Meer informatie over het aanvragen subsidie meer groen in tuin of dak

2. Warmtescan

Een andere mogelijkheid is om onze energieadviseur een warmtescan van jouw woning te laten maken. Hij kijkt dan met een infraroodcamera op welke plekken energie weglekt naar buiten en geeft tips om dit op te lossen. Voor inwoners van de gemeentes Waterland en Edam-Volendam geldt een speciaal tarief. Neem contact op om een afspraak te maken.

3. Andere goede ideeën? Laat het ons weten

Heb je als inwoner een eigen goed idee? Leuk! Zolang het waardevol is voor jouw plaats, wijk of straat en de regio Waterland duurzamer maakt, kun je bij de Stichting Duurzaam Waterland subsidie aanvragen. Neem contact op om jouw idee aan ons voor te leggen. Wij kijken of er subsidie voor is en denken ook graag mee over de aanpak als je dat wilt.

“Met hulp van Stichting Duurzaam Waterland heb ik de afgelopen jaren zonnepanelen op mijn dak gelegd en naar aanleiding van een bezoek van een energieadviseur heb ik ook mijn vloer geïsoleerd en mijn oude koelkast vervangen. Mijn energierekening is gedaald van € 140 naar € 60.”

Helemaal gasvrij: het kan

Wil je jouw woning helemaal gasvrij maken? We adviseren je graag hoe je dit kunt aanpakken. Neem gerust contact met ons op. Deze mensen gingen je voor: gasvrije woningen

Wat hebben we al gedaan?

We hebben ondertussen op allerlei manieren mensen geholpen met het duurzamer maken van hun woning. Denk aan:

  • Gasbesparende maatregelen
  • Zonnepanelen
  • Woningen aardgasvrij maken