Duurzame koelkast

Een oude koelkast is een echte energievreter

Heb jij als sportvereniging, dorpshuis of andere maatschappelijke instelling nog een oude, energieslurpende koelkast in je kantine of ander deel van het pand staan? Tijd om deze te vervangen door een duurzame variant. Wij geven je graag een steuntje in de rug bij het vervangen in de vorm van subsidie.

Oude koelkast energievreter

Een oude koelkast maakt vaak veel herrie, is niet duurzaam en kost veel stroom en dus geld. Daarom geven wij subsidie aan organisaties die hun oude koelkast willen vervangen door een nieuwe, duurzame variant. Het gaat dan om professionele (horeca) koelkasten met een natuurlijk koudemiddel erin, wat beter is voor het milieu. Bovendien zijn van koelkasten met hoge kwaliteit ook makkelijk reserve-onderdelen te krijgen als er eens iets stuk gaat en kun je het onderhoud door een servicemonteur makkelijk regelen.

Subsidiebedrag en looptijd

Je krijgt van ons een subsidie van 25% van het aankoopbedrag, met een max van €1000,-. We hebben tot 1 juli 2022 €10.000,- subsidie in de pot, genoeg voor zo’n 10-20 aanvragen. Onder voorbehoud van goedkeuring tijdens de Algemene Leden Vergadering willen we de subsidie voortzetten ins ons volgende boekjaar.

Voorwaarden en aanmelding

Wil je in aanmerking komen? Zorg dan dat je een zeer zuinige professionele koelkast koopt met natuurlijk (halogeenvrij) koudemiddel en een groen A,B, C of D label. De koelkast moet ter vervanging van een oude koelkast zijn.

Bewaar dan de factuur en het betaalbewijs en vul na aankoop het subsidieformulier in, samen met een of meerdere foto’s van de oude en nieuwe koelkast. We maken dan na goedkeuring het subsidiebedrag aan je over.

De subsidie is uitsluitend bedoeld voor maatschappelijke non-profit instellingen als sportaccommodaties, dorpshuizen en speeltuinen. Bedrijven zijn uitgesloten van deze subsidie, zij kunnen aanspraak maken op Energie Investerings Aftrek.

Subsidie aanvragen kan binnenkort, aanschaffen kan nu. De factuurdatum moet op of na 1 maart 2022 liggen.

Vragen?

Heb je nog vragen of hulp nodig bij het invullen van het formulier? Neem gerust contact met ons op