Groen schoolplein

Voor een groene speelomgeving

Is jouw schoolplein grotendeels betegeld en is er weinig schaduw? Dit zorgt o.a. voor hittestress, geen mogelijkheden voor biodiversiteit en kinderen die meer vervreemd raken van de natuur. Ook kan het zijn dat er op het schoolplein plassen blijven staan, doordat het riool grote stortbuien regen niet snel genoeg van verwerken.

Gelukkig kan iedereen met kleine en grote aanpassingen een verschil maken. Wat dacht je bijvoorbeeld van regentonnen die het hemelwater opvangen? Dat water kun je weer gebruiken om bijvoorbeeld vlindertuinen en moestuinen te bewateren. Deze tuinen creëer je door tegels te wippen en de plekken om te toveren tot een groene tuin.

Subsidiebedrag

Per school in de gemeente Waterland en Edam-Volendam is er een maximum beschikbaar van €1500,- vanuit Stichting Duurzaam Waterland. Daarnaast denken we mee en verbinden we initiatieven met elkaar

Voorwaarden

Wil je in aanmerking komen? We zijn benieuwd naar jullie plan en bekijken per plan welk bedrag wij kunnen bijdragen om jullie groene droom werkelijkheid te maken. Daarnaast kunnen we helpen met productkeuze, maar ook wijze we graag de weg naar andere mogelijkheden voor extra subsidies en bijdragen.

Procedure en Aanvragen

Na het bespreken van het plan, krijg je een voorlopig goedkeuring en voorwaarde waarme je aan de slag kan. Bewaar de factuur en het betaalbewijs en vul na aankoop het subsidieformulier in, samen met een of meerdere foto’s van de oude en nieuwe situatie. We maken dan na goedkeuring het subsidiebedrag aan je over.

Aanvragen kan via het subsidieformulier voor organisaties. Vul als doel in “Educatie”. Onderaan het formulier bij ‘Extra uploads’ kun je de foto’s, factuur en een betaalbewijs uploaden.

Vragen?

Heb je nog vragen of hulp nodig bij het invullen van het formulier? Neem gerust contact met ons op