zonnepaneel_1De subsidie die onze stichting aan particulieren geeft om hen te ondersteunen bij de plaatsing van zonnepanelen op het dak van hun koopwoning is op. Dat betekent niet dat u moet stoppen met het indienen van aanvragen maar het betekent wel dat u pas later in het jaar uw geld krijgt.

Tot nu toe hebben we 50 huishoudens ondersteunt met ieder 400,= Een totaal bedrag van €20.000

Daarmee hebben we bijgedragen aan de plaatsing van 588 zonnepanelen (totaal opgesteld vermogen 140 kWp (kilowattpiek) op particuliere daken!
Dat levert per jaar ongeveer 122 MWh (megawattuur) aan groene stroom op! (Een gemiddeld huishouden gebruikt ongeveer 3,3 MWh per jaar)

In ons jaarplan over 2013 – 2014 hebben we het dubbele bedrag voor dit doel opgenomen. Dat is dus 40.000,= Voordat we tot uitkering kunnen overgaan moet onze moeder organisatie dat plan echter wel goedkeuren. We zien die goedkeuring met vertrouwen tegemoet maar we wachten wel met uitkeren totdat algemene ledenvergadering van de Coöperatie Windenergie Waterland onze plannen daadwerkelijk heeft afgetekend.

Het kan zijn dat dit voor nu een teleurstelling is voor uw plannen. Dat spijt ons oprecht. We hopen dat u door gaat met de realisatie met de plaatsing van panelen en dat u geduld kunt opbrengen.