energieMede in kader van de Nationale Winddag vindt op 15 juni de 1e Duurzaam Waterlands Dag plaats. De locatie is

Mirror Paviljoen
Hemmeland te Monnickendam
Tijdstip is van 12:00 – 17:30 uur

De ‘Duurzaam Waterland Dag’ biedt mogelijkheid om producenten en consumenten van producten en diensten met een duurzaamheid invalshoek direct met elkaar in contact te laten komen. Dat gebeurt door:

• Product presentaties en testen (rijd mee in een elektrische auto, probeer een e-fiets of e-scooter, bereken uw voordeel bij zonnepanelen bij een installateur, leer meer over LED-verlichting, warm douche water uit de zon, warmtepomp, warmtekorf, koop een ‘groen’-energie aandeel, proef lokale kaas, keurmerk vlees, lokale roomijs);
• Enige producten zijn ook direct te koop op deze dag
• Korte lezingen (Ton Pieters (veengrond en melkvee), Patrick Schilder (duurzame visserij), Tijmen Beemster (scholier en alternatieve energie), Aart Bark (geschiedenis van wind-turbines nabij Marken);
• Korte excursies (IVN Waterland verzorgt korte wandelingen voor kleine groepjes om plantjes en vogels te spotten bij Hemmeland).
• Bij binnenkomst krijgen eerste 250 volwassen bezoekers een LED-waardebon van €22,50. Tevens gratis koffie of thee bij binnenkomst.
• Er zal een verloting plaats vinden van 30-tal waardebonnen / producten.

Dit evenenment hoopt bezoekers te trekken uit de twee gemeenten Waterland en Edam-Volendam, wat het werkgebied is van Stichting Duurzaam Waterland (SDW). Deze SDW heeft al ruim 80x een subsidie verstrekt in deze twee gemeenten aan burgers en organisaties die een duurzaam energie project hebben laten uitvoeren.

Voor de jeugd zullen er enige speciale energie-spellen zijn waarvan enkele ook nog door zonlicht worden aangedreven. Tevens is er op deze dag ook gelegenheid om weer eens de wind turbines van binnen te gaan bekijken. Deze twee turbines (windmolens) staan iets verder richting Marken. Er wordt geprobeerd een e-autobus te regelen om dit vervoer makkelijk en ‘groen’ te maken.

Zaterdag 15 juni vond de eerste Duurzaam Waterland Dag plaats in het Mirror Paviljoen te Monnickendam. Bezoekers werden…

Geplaatst door Stichting Duurzaam Waterland op Maandag 24 juni 2013