De provincie wil  met een subsidiepot van € 500.000 de markt voor het verduurzamen van woningen sneller op gang brengen. Door het treffen van energiebesparende maatregelen en het opwekken van duurzame energie kunnen hiermee 100 woningen verbeterd worden tot het niveau energieneutraal of nul op de meter.

Energieneutraal houdt in dat de woning over het jaar heen voor verwarming net zoveel energie verbruikt als er lokaal duurzaam worden opgewekt.

Nul op de meter houdt in dat de woning over het jaar heen, voor verwarming en huishoudelijk gebruik, net zoveel energie verbruikt als er lokaal duurzaam worden opgewekt.

De subsidie bedraagt 20 % van de totale kosten met een maximum dat kan oplopen tot € 10.000 voor nul op de meter woningen. Woningcorporaties en particuliere verhuurders kunnen meerdere woningen verduurzamen, maar het maximale bedrag waarvoor zij in aanmerking komen is € 50.000.

Meer informatie is te vinden op de pagina Actuele subsidieregelingen van de provincie Noord-Holland onder het kopje ‘Natuur en Milieu’