In samenwerking met de Stichting Duurzaam Waterland (SDW) wordt gewerkt het realiseren van energieneutraliteit van ons gebouw.

Als eerste hebben we alle verlichting van het Huis omgezet naar LED. Deze actie is volledig door het SDW gesubsidieerd en zal een structurele besparing op de exploitatie betekenen.

Als tweede hebben we de aanleg van zonnepanelen op het dak van het Huis gerealiseerd. Ook bij deze activiteit vond plaats in samenwerking met het SDW. Er is voor de zonnepanelen een subsidieaanvraag ingediend. De kosten en bevestigen van de zonnepanelen bedragen ongeveer € 11.000,-. Binnen 7 tot 8 jaar zouden we deze investering kunnen terugverdienen.
Als we deze kosten kunnen verlagen is het break even point eerder bereikt.
Daarom zijn we gestart met een actie om de noodzakelijke investeringen te verlagen door de panelen te laten sponsoren. Inmiddels hebben we 3 toezeggingen van € 250,- (prijs van1 zonnepaneel).
Het gaat totaal om 27 zonnepanelen. Wilt ook een paneel voor uw rekening nemen? Neem dan contact op via 0299-742790 of via info@stichtinghuisaanhetwater.nl