Er is een nieuwe energiemaatschappij speciaal voor inwoners van Waterland. Een lokale coöperatie, die groene energie en CO2 gecompenseerd gas aanbiedt: Groen Waterland Energie. Deze coöperatie wil de opbrengsten weer investeren in regionale duurzame projecten en in zelf opwekken van energie. Als afnemer en tevens lid van de coöperatie beslis je hierin mee. De coöperatie is lid van de Duurzame Energie Unie en die garandeert dat je nooit zonder elektriciteit of gas komt te zitten.

Groen Waterland Energie in het kort

  • 100% groene energie, lokaal opgewekt door zon, wind, water en biomassa
  • Samen zijn we de baas over onze eigen energiecoöperatie
  • Onafhankelijk van de grote energiemaatschappijen
  • Met elkaar beslissen we over de winstbesteding
  • Samen investeren we in lokale, duurzame projecten, die we met elkaar bepalen
  • Lidmaatschap kost niets en stopt automatisch als je besluit om geen stroom meer af te nemen
  • Variabel contract, per maand opzegbaar, geen gedoe

Voor meer informatie, tarieven en aanmelden, zie http://groenwaterland.nl/

windunie_def_472px_breedDe windmolens bij Marken

De windmolens lang de weg naar Marken zijn van de Coöperatie Windenergie Waterland, de coöperatie waar Stichting Duurzaam Waterland onder valt. De stroom afkomstig van deze molens is direct te koop via de Windunie.

Windunie is onderdeel van De Duurzame Energie Unie. Zo kan het dat als er bij de Windunie een stroomoverschot is dat vervolgens wordt doorverkocht aan andere coöperaties zoals Groen Waterland Energie.