Deze zaterdag 13 juni wordt er weer Open Winddag gehouden. Al enige jaren is er op deze dag ruim gelegenheid om meer te leren over windenergie.

Windenergie is in ons winderig kustgebied een uitermate goede bron van duurzame energie. De twee windturbines aan de Markerdijk leveren genoeg groene stroom voor ongeveer 3500 huishoudens in onze regio. Deze turbines zijn eigendom van Cooperatie Windenergie Waterland. Er zijn middels CWW ongeveer 400 gezinnen op cooperatieve wijze eigenaar van deze prachtige energiebron.

Zaterdag 13 juni tussen 11 en 17 uur is er gelegenheid om over deze turbines meer te vernemen. Bezoekers kunnen binnen in de molen de techniek bekijken en ook uitleg krijgen van de CWW-molenaar dhr. Piet Visser.

Stichting Duurzaam Waterland (gesponsord door CWW) is ook aanwezig en SDW kan u informeren over duurzaamheid in het algemeen en duurzaam wonen in het bijzonder. Teens is er gelegenheid om een zeer goede energiezuinige LED bol te kopen met 50 % korting.

U kunt de twee turbines bereiken met EBS-bus 315 richting Marken (elke 15 minuten vertrekt er een bus vanuit Broek in Waterland en Monnickendam) of eigen vervoer.