Op de stal van veehouder W. Terlouw zijn 437 zonnepanelen geplaatst. Goed voor 100.00 kWh schone elektriciteit per jaar. Een deel zal boer Terlouw zelf gebruiken en een deel wordt verdeeld onder de deelnemers van het project via de postcoderoos regeling.

in Marken staan er veel huizen met beschermd stadsgezicht waardoor panelen op eigen dak vaak niet mogelijk zijn. Via de postcoderoosregeling is het mogelijk om stroom op te wekken vanaf een ander dak en te salderen op de energierekening. De beschikbare ruimte voor panelen was binnen 3 weken volledig uitverkocht. Dat er veel mensen zijn op Marken die vinden dat het roer om moet is hieruit wel gebleken.

Tijdens de opening voor deelnemers en betrokkenen werd door Ger Hofman stil gestaan bij de totstandkoming van het project, werd iedereen die heeft bijgedragen aan dit project bedankt en tot slot sprak wethouder Laura Bromet haar dank en waardering uit voor de snelle realisatie van dit duurzame inititatief.

Stichting Duurzaam Waterland heeft de coöperatie Zon op Marken bijgestaand met advies en financiële steun.