Vorig jaar werd op 30 november in het gemeentehuis de Klimaattop Waterland gehouden. Aanleiding was natuurlijk de grote Klimaattop in Parijs. Inmiddels zijn we een jaar verder en is het Klimaatverdrag van Parijs goedgekeurd door tal van landen, waaronder ook de Europese Unie.

Hoe nu verder? Hoe gaan we “Parijs” vertalen naar onze eigen situatie? Om klimaatverandering in de hand te houden moeten alle zeilen bijgezet worden.

Op de Klimaattop Waterland zijn vorig jaar een aantal initiatieven ontstaan vanuit organisaties en individuen bij wie duurzaamheid en klimaatverandering aan het hart gaan. Nu, een jaar later kunnen we terugkijken naar wat er afgelopen jaar is gebeurd, en vooruit kijken: wat kunnen burgers in hun eigen situatie concreet doen!

Dus als u wilt weten wat er gebeurt in Waterland op gebied van Duurzaamheid en Klimaat, wat we samen kunnen doen en wat u zelf doen: kom dan naar

de Staat van het Klimaat op 28 november in het Gemeentehuis Waterland.

Programma

 20.00 Opening door wethouder Laura Bromet

20.10 Presentatie door Antoine Maartens

Klimaatverandering, actuele inzichten en ervaringen met oplossingen uit de eigen praktijk.

20.50 pauze

21.05 Korte presentaties door Zon op Marken, Zon op Waterland, Broeklab, GroenWaterland, SDW, CWW, Gemeente Waterland: wat is er gerealiseerd en wat zijn de plannen

21.30 Borrel

22.00 Sluiting

Subsidies

Stichting Duurzaam Waterland geeft een subsidie van € 2.000 voor de pioniers die hun woning af willen sluiten van het gas. Inmiddels zijn er al een aantal succesvolle projecten in de regio gerealiseerd. Naast deze subsidie zijn er ook nog landelijke subsidies waar u wellicht voor in aanmerking komt. Ook deze subsidies lopen op tot duizenden euro’s.

LET OP: Vanwege een extra raadsvergadering was donderdag 24 november geen ruimte meer in het Gemeentehuis. De datum is dus verschoven naar 28 november.