Op vrijdag 21 april opent Thuisbaas (Urgenda) zijn eerste energieneutrale huis in Zaandijk! Dit wordt feestelijk gevierd want dit huis dient als voorbeeld voor de hele streek. Kom kijken en ontmoet de bewoners. U bent van harte welkom voor een rondleiding door het huis.

Meer comfort en een gezond binnenklimaat

De woning van familie Kuijper is energieneutraal gemaakt door ThuisBaas, een initiatief van Urgenda. In een energieneutraal huis wordt alle energie die de bewoners thuis gebruiken, duurzaam opgewekt op eigen dak of perceel. Een gemiddeld huis kan voor circa € 35.000,- incl. BTW energieneutraal worden gemaakt. Het huis van familie Kuijper is voorzien van zonnepanelen, een warmtepomp,2 instant heaters, lage temperatuurverwarming, een inductiekookplaat en een plaatselijke ventilatie unit in de woonkamer. Die laatste zorgt voor een lagere luchtvochtigheid en meer zuurstof in de woonkamer, wat meer comfort oplevert en een gezond binnenklimaat.

Kom kijken en inspiratie opdoen!

Op vrijdag 21 april om 14:00 uur opent Urgenda directeur Marjan Minnesma het huis aan de Johannes Verhulststraat 10. Aansluitend vertelt familie Kuijper over het energieneutraal maken van hun huis en vertelt Wigger Verschoor van ThuisBaas meer over het gezonde binnenklimaat.
Er worden rondleidingen gegeven, waarbij het team van ThuisBaas meer informatie geeft over hoe u uw huis energieneutraal kunt maken. Er wordt ook een prijsvraag gehouden, waarbij u kans maakt
op een leuke prijs.
U bent van harte welkom, graag ontvangen we uw aanmelding via elske.van.krieken@thuisbaas.nl
Kijk voor meer informatie op www.thuisbaas.nl

Programma

13:30 uur Inloop.
14:00 uur Officiële opening van het energieneutrale huis door
Urgenda directeur Marjan Minnesma.
14:10 uur Familie Kuijper vertelt over het energieneutraal maken van hun huis.
14:20 uur Wigger Verschoor van ThuisBaas vertelt over het comfort en gezonde binnenklimaat.
14:30 uur Prijsvraag.
14:40 uur Start twee rondleidingen.
15:30 uur Einde.