De afgelopen tijd is er overleg geweest met de gemeente, belanghebbenden en leverancier van de auto’s en is er gezocht naar de handigste manier van uitlenen en factureren.

Het uitlenen, reserveren en factureren zal verlopen via het platform van Mywheels. Er komt een boordcomputer in de auto die de gebruikte tijd en afstand vastlegt. De auto’s zijn 24 uur per dag beschikbaar en te openen met een smartphone.

Kosten
Per uur dat je de auto gebruikt zal er een bedrag worden gerekend. Per gereden kilometer komt er nog een klein bedrag bovenop. De tarieven zullen laag worden gehouden. We hoeven er geen winst op te maken en willen zoveel mogelijk mensen kennis laten maken met elektrisch rijden.

De gemeente gaat plaatsen maken voor de deelauto’s op het parkeerterrein tegenover Swaensborgh. De Metropool Regio Amsterdam Elektrisch (MRA-E) is ook aangehaakt en gaat naast meer laadpalen in Waterland ook zorgen voor een laadpaal bij deze parkeerplaatsen. Ook komt er een fietsenrek.

De verwachting is nog steeds dat de deelauto’s eind september operationeel zijn. Er wordt gestart met twee auto’s. Bij succes zal dat aantal worden uitgebreid.

Voor vragen kun je contact opnemen via het contactformulier of info@sdwaterland.nl