120 zwarte dunne film (CIS) panelen liggen er sinds afgelopen week op de brandweerkazerne in Broek in Waterland. Vanaf de N247 zijn ze echter niet te zien, ze liggen aan de andere zijde van het dak.

Initiatiefnemer is de Groen Waterland Energie Coöperatie. Zij hebben ervoor gezorgd dat deze postcoderoosregeling succesvol tot uitvoering is gekomen. De opgewekte energie gaat naar de deelnemers van dit project die allen een of meerdere zonnepanelen hebben gekocht. Veelal zijn dat bewoners van een huis met beschermd dorpsgezicht of monumentale status waardoor zonnepanelen soms niet mogen. Ook als het eigen dak niet geschikt is voor zonnepanelen zijn zonnepanelen op een ander dak een goed alternatief.

Naast dit project zijn er ook al eerder grote (boeren) daken  in Waterland volgelegd met zonnepanelen ten behoeve van postcoderoosregelingen. Stichting Duurzaam Waterland draagt voornamelijk bij in de opstartkosten zodat de initiatiefnemers alle aandacht kunnen besteden aan het realiseren van het project zonder grote financiële risico’s.