≡ Menu

Update over de deelauto’s 2

Helaas heeft de dealer aangegeven dat de auto’s met nog 8 weken zijn vertraagd. De verwachte leverdatum is nu eind februari.

Ondertussen zitten we niet stil. De laadpaal komt 14 december. Het bijbehorende bord is al geplaatst. Om de laadpaal in de tussentijd niet nutteloos te laten zijn wordt die misschien tijdelijk opengesteld voor andere elektrische auto’s totdat de deelauto’s er zijn.

MyWheels

Voor het openen van de auto en de administratie zal de functionaliteit van MyWheels worden gebruikt. Zij hebben al jarenlang ervaring met autodelen en een gebruikersvriendelijke app en website. Je kunt daar nu al kijken hoe huren werkt en andere veelgestelde vragen.

Kosten

Om de auto’s zoveel mogelijk in gebruik te laten zijn willen we de kosten laag houden, maximaal tegen inkooptarief. Als je nu zelf een (tweede) auto bezit kost die doorgaans tussen de € 200 en € 400 per maand. Een dag een deelauto huren, waarbij je 30 km rijdt gaat minder dan € 20 kosten. Boven dat kilometrage betaal je een kleine opslag per kilometer.

Over de auteur: Luuk Oosterbaan is energiebesparing specialist. Hij heeft zijn eigen verbruik flink weten terug te dringen en wil daar graag anderen ook bij helpen. Heeft ook een blog over energiebesparing, duurzaamheid en domotica: www.energiepionier.nl

Zoeken