In het Mirror Paviljoen in Monnickendam kregen zo’n 30 maatschappelijke organisaties een bijdrage uit de “giftenpot” van de Coöperatieve Windenergievereniging Waterland (CWW).

De voorzitter van de Coöperatieve Windenergievereniging Waterland (CWW) vertelde alle aanwezigen in zijn inleidende praatje dat de windmolens op De Nes een grote winst opleveren. En nadat de leden van de vereniging hun deel hebben gekregen, en de Stichting Duurzaam Waterland een groot deel van de winst gebruikt voor duurzame investeringen, blijft er nog steeds een behoorlijk bedrag over. En dat is de giftenpot.

De zaal in het Mirror Paviljoen was goed gevuld toen de avond om 19.30 uur begon; vol verwachting wat de avond zou brengen. En de avond bracht veel; zo’n 30 verschillende organisaties uit de gemeente, en ook erbuiten, keken verlangend uit naar het aan hun toegekende bedrag.

De criteria voor de verdeling werden nog eens toegelicht: het worden veel bedragen variërend van € 400 tot € 1000 voor vele verschillende maatschappelijke doelen verspreid over het gebied.

De opsomming:
Stichting Bachconcert (1000) – IJs vereniging Marken (500) – St Weggeefwinkel Edam (400) – Catharina Stichting (750) – Marcantat (500) – Speeltuin Marken (700) – St AED Marken (1000) – M’dammer Visdagen (1000) – Omroep PIM (500) – Basketbal V’dam (750) – SV Marken (750) – museum Speeltoren (600) – Speeltuin M’dam ( 1000) – Honkbalvereniging M’dam ( 1000) – St Gecoördineerd Ouderwerk M’dam (500) – Eilandraad Marken (1000) – Tennisvereniging M’dam ( 500) – EHBO Broek in Waterland (450) – Gym vereniging Sparta (750) – Zonnebloem M’dam ( 750) – Zonnebloem Ilpendam (600) – Muziekvereniging Juliana ( 750) – Neeltje Pater ( 500) – Volkstuinvereniging Broek ( 500) – IJs vereniging Zuiderwoude (500) – Scouting M’dam (750) – Meezingfestival Waterland ( 500) – Couleur Local ( 500) – Dorpshuis Trefpunt ( 500).

Elke organisatie kreeg de vraag: wat gaat u doen met het geld, allemaal goede doelen natuurlijk, en hoe maakt u reclame voor ons.

En zo is er volgend jaar weer een nieuwe ronde om uit de giftenpot een bijdrage te vragen. Laat de molens maar draaien als het aan de verenigingen ligt…