In Volendam kun je nu ook gebruik maken van twee elektrische deelauto’s. Bij de laadpaal bij het stadskantoor zijn twee parkeerplaatsen waar je de Nissan Leaf’s sinds kort vindt. Dit zijn luxe auto’s met automaat, cruisecontrol, climate control en verwarmde stoelen. Met een rijbereik van ongeveer 150 km kom je zonder te laden in de meeste delen van Nederland. Laden kan supersnel onderweg bij Fastned en bij alle laadpalen in Nederland.

Na reservering (en dat kan ook nog kort van tevoren) via het MyWheels platform maak je de auto open met een app. Na afloop zet je de auto weer terug op deze plek en gaat de auto weer aan de lader. De verstreken tijd en afgelegde afstand worden automatisch vastgelegd en afgerekend.

Slechts € 15 per dag

Met € 15 per dag (+ € 2,50 servicekosten) en € 0,08 per km zijn de auto’s een stuk goedkoper dan de Witkar’s die al in Edam-Volendam staan. Voor een uur betaal je maar € 1,65 met het dagtarief als maximum. Het deelauto concept van Stichting Duurzaam Waterland is wel anders in vergelijking met Witkar, zo hebben deze deelauto’s een vaste standplaats en kun je ze wel reserveren. Er zijn geen maandelijkse kosten en aanmelden is ook kosteloos.

Heb je nog nooit in een elektrische auto gereden, dan is dit een leuke kennismaking. Een uitgebreide handleiding staat op www.sdwaterland.nl/deelauto. Hier kun je ook terecht voor meer informatie en om je aan te melden. 20 oktober zullen we een informatiemiddag bij de auto’s organiseren.

De auto’s worden aangeboden via het autodeelplatform MyWheels, naast deze deelauto’s staan er in de directe omgeving ook deelauto’s in Edam en Monnickendam.