Na drie Renault Zoe’s in Monnickendam staan er sinds kort ook twee Nissan Leaf’s in Volendam. Momenteel staan er nog twee Renault Zoe’s in bestelling. Wanneer deze zijn geleverd zullen ze samen met de Leaf’s worden (her)verdeeld over Edam-Volendam en Broek in Waterland, waar we ook gaan starten. Het totaal komt straks dan uit op 7 auto’s.

Nieuwland

In Broek en Waterland zullen de auto’s komen op parkeerterrein Nieuwland. Verwachting is dat de eerste auto eind 2018 kan komen.

Elektrische auto

De bedoeling is dat er een Renault Zoe en een Nissan Leaf komt te staan. De Leaf is een wat ruimere en luxere auto, maar met een iets kleinere batterij. Deze auto is wel geoptimaliseerd voor snelladen, dus voor een lange rit kan dit wel een prettigere auto zijn. De Zoe is juist compact, simpel te bedienen en beter in het laden bij een laadpaal op een bestemming.

Alle auto’s staan in de buurt van een bushalte. Doordat ook huurders uit Broek in Waterland en Edam-Volendam gebruik maken van de auto’s in Monnickendam is de verwachting dat drukte straks beter wordt verspreid.