Slingers, serpentines en confetti. Het elektrisch autodeelproject van Stichting Duurzaam Waterland verwelkomt de 250ste (en 251ste) deelnemer. Een echtpaar heeft zich samen ingeschreven om te gaan autodelen. Reden voor een feestje.

Op de dijk naar Marken wekt de Coöperatie Windenergie Waterland met twee windmolens stroom op. Dat is genoeg stroom voor 3.000 huishoudens. De verkoop hiervan levert winst op. Daarvan mogen de inwoners van Waterland en Edam-Volendam profiteren.

Stichting Duurzaam Waterland

Met een deel van de winst worden via Stichting Duurzaam Waterland duurzame projecten gefinancierd. Zo ook het elektrische autodeelproject. Waterland heeft nu 7 (incl. 1 in Edam) elektrische deelauto’s, die de deelnemers via www.sdwaterland.nl kunnen reserveren.

Mooie mijlpaal

Het elektrisch autodeelproject is populair. De voordelen praten zich snel rond: het is gemakkelijk, goed voor de portemonnee én schoon. Met de inschrijving van het echtpaar zijn er in 2 jaar tijd al 250 deelnemers. Een mooie mijlpaal. Voor het project én iedereen in Waterland en Edam-Volendam.

Feestje

Stichting Duurzaam Waterland gaat dit feestje vieren. Op donderdag 12 december om 9.30 uur op het parkeerterrein bij Pierebaan 1, Monnickendam. Weer of geen weer, bij twee feestelijk versierde deelauto’s zet wethouder Astrid van de Weijenberg het autodeelproject en de 250ste (en 251ste) deelnemer dan in het zonnetje.