Bij tradioneel gespoten PUR wordt een HFK blaasmiddel gebruikt. Dit middel is een fluorkoolwaterstof en is heel sterk broeikasgas. Nog veel sterker dan CO2. Per 2023 wordt dit middel dan ook verboden. Gelukkig zijn er inmiddels al genoeg alternatieven, zodat je nu al voor een milieuvriendelijker alternatief kunt kiezen.

BASF Elastospray LWP

HFO blaasmiddel. HFO’s zijn een vergelijkbaar blaasmiddel maar dan met aanzienlijk minder schadelijke broeikasgassen. Naast het verbeteren van de milieuvriendelijkheid, biedt Elastospray® LWP ook een betere isolatie. Lucht en waterdicht.

Icynene

Icynene is een HFK-vrije ecopur, 100% op waterbasis. Water als inblaasmiddel is een variant die helemaal niet schadelijk is voor het milieu. Icynene is hierdoor ook geurarm. Luchtdoorlatend en daarmee ook geschikt voor houten vloeren.

Knauf JetSpray

De JetSpray is een minerale wol (glaswolvlokken) die met speciale apparatuur direct tegen de onderkant van uw vloer wordt gespoten. Hiervoor wordt een organisch bindmiddel gebruikt. Het Jetspray systeem is geschikt voor betonnen en steenachtige vloeren. 80% van het materiaal is hergebruikt.

Verder lezen? Kijk dan bijvoorbeeld op https://kennis.greenhome.nl/vloerisolatie/