Heb je plannen om je dak, buitenmuren, vloer of ramen te isoleren? Als je 2 of meer delen van je huis laat isoleren, kun je een flinke subsidie krijgen uit de Subsidieregeling energiebesparing eigen huis (SEEH). Tussen 1 juni en 31 december is de subsidie extra aantrekkelijk, want tijdelijk krijg je niet 20, maar ongeveer 30 procent van de kosten terug! Lees meer over de voorwaarden voor de subsidie en de tijdelijke verhoging.

Je krijgt de SEEH-subsidie als je 2 of meer isolatiemaatregelen neemt. Je laat bijvoorbeeld de spouwmuur en vloer isoleren. Met de subsidie verdien je de kosten van die maatregelen binnen 3 jaar terug. Daarnaast kun je ook geld krijgen voor een paar extra maatregelen (maar alleen als je ook 2 isolatiemaatregelen neemt). En er is een bonussubsidie als je je huis meteen zeer energiezuinig maakt. 

Een belangrijke voorwaarde voor de subsidie is dat je eigenaar van het huis bent én er zelf woont. Voor VvE’s is er een aparte regeling

Je kunt de subsidie aanvragen op de website van rvo.nl.

Geen Stichting Duurzaam Waterland subsidie

Wegens bovenstaande regeling biedt Stichting Duurzaam Waterland momenteel geen subsidie op isolatie. Wel helpen we organisaties met verduurzamen en stimuleren we elektrische deelauto’s. Binnenkort publiceren we onze verdere plannen.