In samenwerking met MyWheels is er nu in het centrum van Edam ook een elektrische deelauto beschikbaar. Diverse bewoners van de buurt hebben geen eigen (tweede) auto en rijden al met de deelauto’s in Edam voor hun dagelijkse mobiliteit. De huidige twee worden steeds vaker gebruikt, waardoor er nu een extra auto kon worden geplaatst.

Meer deelauto’s = meer beschikbaarheid.

De auto heeft geen vaste plaats maar staat in een zogenoemde zone. Binnen de zone mag de auto op elke wettige parkeerplaats geparkeerd worden. Is de accu leger dan 80%? Dan sluit je ‘m aan op een van de beschikbare laadpalen. Let op! Parkeer aan het einde van de rit niet in een blauwe zone.

De zone waarin de auto mag worden geparkeerd en opgeladen

Door te delen wordt niet alleen een auto gedeeld, maar ook de ruimte die de auto inneemt op straat wanneer deze niet wordt gebruikt. Daarnaast stoot de deelauto veel minder uit dan de (vaak) goedkope (oude) auto die wordt weggegaan omdat er toch niet veel mee werd gereden. Op deze manier dragen wij bij om Edam leefbaarder te maken. Minder auto’s, minder uitstoot. Meer ruimte, meer schone lucht. Alleen maar voordelen. 

Renault Zoe

Een primeur, want het is de eerste Zoe van het nieuwe model in Edam. Deze is in vergelijking met de Citigo groter, luxer en kan maar liefst 300 km op een volle accu rijden. In de warme maanden zelfs wat meer. Handig als je meer mee wilt nemen of wat verder weg wilt. (Snel)laden gaat ook sneller dan in de Citigo en er zit navigatie ingebouwd. Probeer ‘m gerust eens uit en kies voor elke rit wat het beste uit komt.

De prijs valt reuze mee. Voor € 2,75 huur je hem al een uur en een hele dag kost € 22. Met een abonnement kun je hier nog tot 25% korting op krijgen.