Vanaf 1 juli kun je als inwoner van gemeente Waterland en Edam-Volendam weer subsidie aanvragen voor allerlei maatregelen die jouw directe omgeving vergroenen. Van een sedumdak en regenton tot het vervangen van je tuintegels en het plaatsen van een insectenhotel. Doe je mee?

Vorig jaar hebben we maar liefst 121 aanvragen gekregen en €13.000 subsidie uitbetaald aan particulieren die zich hebben ingezet om hun omgeving flink te vergroenen. 71 Tuinen zijn een regenton rijker en 31 daken zijn bedekt met groen, ook zijn er uit 16 tuinen tegels verwijderd en groen geplant. Vanwege dit grote succes kun je ook dit jaar weer subsidie bij ons aanvragen. We breiden de mogelijkheden uit met een insectenhotel en een wormenhotel. In totaal is er €25.000 beschikbaar.

Voordelen van een groene omgeving

Een groene leefomgeving heeft veel voordelen. Je trekt insecten, vogels en andere dieren aan. Daarnaast is het in de zomer minder warm, daalt de CO2 en het fijnstof in je omgeving en heb je minder wateroverlast omdat regenwater sneller en beter wegloopt. En je bespaart er ook nog eens geld mee. Alleen al met de aanschaf van een regenton, bespaar je honderden liters drinkwater per jaar.

Meer informatie

De subsidie loopt tot en met 29 juni 2022 of totdat de pot van €25.000 op is. Meer informatie over de mogelijkheden en voorwaarden vind je op de Meer groen-pagina.

Plannen voor de toekomst

We zijn bezig om te kijken of we mensen kunnen helpen met het planten van nieuwe bomen. Als dit lukt, zal deze actie in het najaar starten, het plantseizoen voor bomen. Houd onze site in de gaten voor updates!