Wil jij jouw directe omgeving vergroenen? Dan hebben we goed nieuws! Tot en met 29 juni 2024 kun je bij de Stichting Duurzaam Waterland een ‘Meer Groen-Subsidie’ aanvragen. Per huishouden kun je maximaal €600,- subsidie aanvragen.

Laura Visser-Leeuwis van de Stichting Duurzaam Waterland: “Als duurzame stichting proberen we zoveel mogelijk inwoners uit de regio te helpen met het verduurzamen en biologisch vergroenen van hun omgeving. Daarom hebben we dit boekjaar €30.000,- ‘Meer Groen-subsidie’ beschikbaar gesteld. Er zit nog €5.000,- in het potje en dat maken we graag op.”

Van groen dak tot insectenhotel

Je kunt de subsidie voor allerlei dingen inzetten: een groen dak, het onttegelen en vergroenen van je tuin, het aanschaffen van een regenton, insectenhotel of compost/wormenbak. Je mag ook ‘stapelen’ en maatregelen combineren. Denk aan het vergroenen van je dak of het onttegelen van je tuin en meteen een mooi insectenhotel ophangen of neerzetten voor de insecten die je aantrekt. Wil je water en dus geld besparen? Sluit dan meteen een regenton aan die je kunt gebruiken om je tuin te bewateren met droog weer. Ook nog eens veel beter voor je planten.

Behalve water heeft een tuin ook compost nodig. Waarom niet zelf maken? Hartstikke makkelijk en leuk om te doen. Voor kinderen ook nog eens heel educatief.

Vraag de subsidie aan

Wacht niet langer en ga nu aan de slag met het creëren van jouw groene paradijs. Het mooist is als het groen biologisch gekweekt en inheems is en de producten duurzaam tot stand zijn gekomen.

Alle voorwaarden en meer informatie vind je op onze pagina ‘Meer Groen-subsidie’.  Heb je nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op.