De woning van Dirk Jan van ’t Veer en Cecile Lammes is energieneutraal gemaakt door Urgenda, via haar initiatief ThuisBaas. In een energieneutraal huis wordt er op het eigen perceel evenveel duurzame energie opgewekt als er in een jaar wordt verbruikt. De bewoners gebruiken dus geen gas en zij hebben geen energierekening. Het huis wordt via een warmtepomp verwarmd en er wordt gekookt op inductie. Het huis van Dirk Jan en Cecile is voor circa € 35.000,- energieneutraal gemaakt.

Kom kijken en beleven

Op vrijdag 17 juni om 14:00 uur opent Urgenda directeur Marjan Minnesma, samen met de bewoners, het huis aan het Gervenveld 14. Aansluitend vertellen zij samen over het energieneutraal maken van het huis. Gijs van Wijk, van Urgenda, vertelt meer over de innovatieve elektrische geiser (de instant heater) in het huis. Er worden rondleidingen gegeven, waarbij het team van ThuisBaas meer informatie geeft over de warmwatervoorziening en over hoe u uw huis energieneutraal kunt maken. Er wordt tevens een leuke prijsvraag gehouden.
U bent van harte welkom, graag ontvangen we uw aanmelding via elske.van.krieken@urgenda.nl. Kijk voor meer informatie en de brochures op www.urgenda.nl/energieneutraal.

Programma

13:30 uur Inloop. 14:00 uur Officiële opening van het energieneutrale huis door Urgenda directeur Marjan Minnesma en de bewoners.

14:15 uur Marjan Minnesma en de bewoners vertellen samen over het energieneutraal maken van het huis. 1

4:30 uur Gijs van Wijk vertelt over de instant heater in een energieneutraal huis.

14:40 uur Prijsvraag. 14:50 uur Start rondleiding 1.

15:30 uur Start rondleiding 2.