2011-2012

anbi Vanaf de oprichting in oktober 2011 is de stichting bezig geweest om de ANBI status te verwerven en de eerste activiteiten te ontplooien.

Hier kunt u de jaarrekening en het jaarverslag vinden van ons eerste boekjaar:

Jaarverslag 2011-2012

Jaarrekening 2011-2012

Educatie

In samenwerking met de Duurzame Pabo heeft de SDW een onderwijs programma gedraaid om groep zeven en acht bewust te maken van energie en hoe het opgewekt kan worden (en ook wordt door de molens op de Nes). Dit project is voor dit jaar afgesloten maar zal volgend jaar opnieuw worden aangeboden. We zullen dan proberen meer lagere scholen bij het initiatief te betrekken en waar mogelijk ook buiten de gemeente te gaan.

Monnickendam

Monnickendam is min of meer de thuisbasis voor de Stichting Duurzaam Waterland. De eerste activiteiten van de SDW vinden daarom hier plaats. We zijn op dit moment bezig met het “vergroenen” van het dak van het zwembad.  We proberen dat vol te zetten met panelen om de energie kosten te drukken. Verder proberen we op het Hemmeland te komen tot een betere verlichting – uiteraard gebaseerd op LED. En tenslotte zijn we op dit moment bezig in samen werking met de buurt vereniging en het ook aldaar gevestigde LedWorld te komen tot straatverlichting op basis van LED. Alle kleine beetjes helpen en het gaat met name ook om het bewustzijn bij de inwoners van Waterland.

PV voor leden

Het zijn de leden van de Cooperatie Windenergie Waterland die het plaatsen van de windmolens in eerste instantie mogelijk hebben gemaakt. We zullen hen daarom in eerste instantie een ondersteuning gaan aanbieden om ook hun eigen woonomgeving te voorzien van energie besparende en energie opwekkende hulpmiddelen.