Deelauto

Heb je geen eigen auto? Of juist wel, maar gebruik je hem te weinig? Meld je dan aan voor de elektrische deelauto Waterland. Samen maken we onze regio schoner en groener.

 

Ben je op zoek naar een elektrische deelauto in Monnickendam, Broek in Waterland of Edam? Wij hebben op verschillende locaties comfortabele auto’s staan. Alle inwoners van de gemeenten Waterland en Edam-Volendam mogen deze gebruiken. Ook bedrijven en stichtingen in dit gebied zijn van harte welkom. 

Waarom een elektrische deelauto?

Heb jij thuis geen auto of een (tweede) auto die je nauwelijks gebruikt? Denk dan eens aan een deelauto. Zonde om maandelijks tientallen euro’s aan wegenbelasting en autoverzekering kwijt te zijn als jouw auto het grootste deel van de tijd stil voor de deur staat. Met het huren van een elektrische deelauto spaar je geld uit én je bent ook nog eens goed bezig voor het milieu. Win-win.

Hier vind je de tarieven van de deelauto’s en kun je uitrekenen wat je per maand aan geld bespaart.

“Hagelnieuwe auto die heel lekker reed. Heel makkelijk om te reserveren en er lag een handige uitleg over de auto in de auto. Absolute aanrader”

Wat moet je doen?

Meld je eerst aan bij ons. Daarna kun je eenvoudig en snel reserveren via MyWheels. Hoe dat precies werkt leggen we je hieronder duidelijk uit. 

Hoe werkt het?

Stap 2.

Kies een locatie waar je wilt huren en kijk welke auto daar beschikbaar is.  Reserveer de auto.

Stap 3.

Betaal de rit simpel via iDeal of kies voor betalen achteraf.

Stap 4.

Controleer of de auto geen nieuwe schade heeft. Open de auto via de MyWheels app door op het groene slotje te drukken.

Stap 5.

Rijden! Wil je tijdens de rit de auto op slot doen, gebruik dan de autosleutel.

Stap 6.

Parkeer de auto op zijn vast plek en sluit de auto weer aan op de lader. Doe de auto weer op slot via de app.

Onze auto’s

Wij hebben Renaults Zoë’s en Nissan Leaf’s. Allemaal zijn ze geschikt voor 5 personen. Ze hebben een automaat, cruise control, airconditioning, bluetooth carkit, navigatie- en multimediasysteem. Alle comfort dus!

Je kunt de auto’s heel simpel met een app openen en sluiten. Via een ingebouwd beheers- en volgsysteem wordt jouw rit tot op de minuut bijgehouden voor wat betreft snelheid en locatie. De afgelegde kilometers worden automatisch berekend. Je hoeft dus nergens op te letten, behalve op het verkeer. Wel zo makkelijk.

“Fijne auto,rijdt lekker soepel. Electrisch rijden is wel een beetje vreemd omdat je de motor niet hoort maar dat went heel snel. Aanrader!”

Actieradius van de elektrische deelauto’s in Waterland

Met een Zoë kun je gemiddeld 180-220 km rijden, met een Leaf 120 tot 150 km. Je hoeft je dus geen zorgen te maken dat je auto onderweg opeens stilstaat met een lege accu.

Wil je verder rijden dan dat? Geen probleem: laden kan op vrijwel alle openbare laadpalen en (Fastned) snelladers in Nederland. Let op: de Leaf is sneller in snelladen bij Fastned en de Zoë is geschikter als je op je bestemming bij een laadpaal laadt. Of leen de mobiele laadkabel voor een gewoon stopcontact.

 

Meer dan 300 deelnemers gingen je al voor

Elke maand rijden tientallen inwoners uit jouw regio in een van onze deelauto’s. Ervaar ook hoe het is. Aanmelden is gratis en je bent tot niets verplicht. 

Hier staan de elektrische deelauto’s