Deelauto

Heb je zelf geen auto, of juist wel een (tweede) auto en gebruik je die maar heel weinig? Dan is hier het perfecte alternatief!

 

Op diverse locaties in de gemeentes Waterland en Edam-Volendam staan  elektrische deelauto’s. Na aanmelding bij ons  en reservering bij MyWheels kunnen die gebruikt worden door alle inwoners van Waterland en Edam-Volendam.

Met een realistische actieradius van 180-220 km voor de Zoe en 120-150 km voor een Leaf hoef je je daarbij geen zorgen te maken dat onderweg de accu plotseling leeg is. En wil je toch verder: laden kan op vrijwel alle openbare laadpalen en (Fastned) snelladers in Nederland.  De Leaf is sneller in snelladen bij Fastned en de Zoe is geschikter als je op je bestemming bij een laadpaal laadt. Of leen de mobiele laadkabel voor een gewoon stopcontact.

De auto’s zijn Renault Zoë’s en Nissan Leaf’s.  Deze zijn geschikt voor 5 personen en hebben een automaat, cruise control, aircontioning, bluetooth carkit, navigatie- en multimediasysteem. Ze zijn eenvoudig met een app te openen en te sluiten. Via een ingebouwd beheers- en volgsysteem worden de ritten tot op de minuut bijgehouden voor wat betreft snelheid en locatie en de afgelegde kilometers automatisch berekend.

Hoe werkt het?

Stap 1.

Aanmelden bij MyWheels en Stichting Duurzaam Waterland.

Stap 2.

Kies een locatie waar je wilt huren en kijk welke auto daar beschikbaar is.  Reserveer de auto.

Stap 3.

Betaal de rit simpel via iDeal of kies voor betalen achteraf.

Stap 4.

Controleer of de auto geen nieuwe schade heeft. Open de auto via de MyWheels app door op het groene slotje te drukken.

Stap 5.

Verleng de rit als je de auto langer nodig hebt. Dit kan alleen zolang de rit actief is en de auto nog niet verhuurd is aan iemand anders.

Stap 6.

Parkeer de auto op zijn vast plek en sluit de auto weer aan op de lader. Doe de auto weer op slot via de app.

Hier staan de elektrische deelauto’s