Deelauto

Heb je geen eigen auto? Of juist wel, maar gebruik je hem te weinig? Meld je dan aan voor de elektrische deelauto’s van MyWheels. Samen maken we onze regio schoner en groener.

 

Ben je op zoek naar een elektrische deelauto in Monnickendam, Broek in Waterland of Edam? MyWheels biedt op verschillende locaties comfortabele auto’s staan. Alle inwoners en bezoekers van de gemeenten Waterland en Edam-Volendam mogen deze gebruiken. Ook bedrijven en stichtingen in dit gebied zijn van harte welkom. 

Waarom een elektrische deelauto?

Heb jij thuis geen auto of een (tweede) auto die je nauwelijks gebruikt? Denk dan eens aan een deelauto. Zonde om maandelijks tientallen euro’s aan wegenbelasting en autoverzekering kwijt te zijn als jouw auto het grootste deel van de tijd stil voor de deur staat. Met het huren van een elektrische deelauto spaar je geld uit én je bent ook nog eens goed bezig voor het milieu. Win-win.

Hier vind je de tarieven van de deelauto’s en kun je uitrekenen wat je per maand aan geld bespaart.

“Hagelnieuwe auto die heel lekker reed. Heel makkelijk om te reserveren en er lag een handige uitleg over de auto in de auto. Absolute aanrader”

Wat moet je doen?

Meld je aan via ons en krijg korting op je eerste rit. Daarna kun je eenvoudig en snel reserveren via MyWheels. Hoe dat precies werkt leggen we je hieronder duidelijk uit. 

Hoe werkt het?

Stap 2.

Kies een locatie waar je wilt huren en kijk welke auto daar beschikbaar is.  Reserveer de auto.

Stap 3.

Betaal de rit simpel via iDeal of kies voor betalen achteraf.

Stap 4.

Controleer of de auto geen nieuwe schade heeft. Open de auto via de MyWheels app of met je OV-chipkaart.

Stap 5.

Rijden! Wil je tijdens de rit de auto op slot doen, gebruik dan de autosleutel.

Stap 6.

Parkeer de auto op zijn vast plek en sluit de auto weer aan op de lader. Doe de auto weer op slot via de app.

De auto’s

Er staan in onze regio Renaults Zoë’s, Skoda Citigo-e IV’s en een Kia e-Niro. Ze hebben een automaat, cruise control, airconditioning, bluetooth carkit en parkeersensoren. De Zoe en e-Niro hebben ingebouwde navigatie. De Citigo heeft een smartphonehouder op het dashboard. Alle comfort dus!

Je kunt de auto’s heel simpel met je OV chipkaart of een app openen en sluiten. Via een ingebouwd beheers- en volgsysteem worden de afgelegde kilometers bijgehouden, en automatisch afgerekend. Je hoeft dus nergens op te letten, behalve op het verkeer. Wel zo makkelijk.

“Fijne auto,rijdt lekker soepel. Electrisch rijden is wel een beetje vreemd omdat je de motor niet hoort maar dat went heel snel. Aanrader!”

Actieradius van de elektrische deelauto’s in Waterland

Met een Zoë kun je gemiddeld 250-300 km rijden, met een Citigo 160 – 220  km. Je hoeft je dus geen zorgen te maken dat je auto onderweg opeens stilstaat met een lege accu.

Wil je verder rijden dan dat? Geen probleem: laden kan op vrijwel alle openbare laadpalen en (Fastned) snelladers in Nederland. Gebruik bij snelladen altijd de CCS stekker die aan de laadpaal zit. We hebben ook een mobiele laadkabel te huur voor een gewoon stopcontact. De verbruikte kWh kunnen dan helaas niet verrekend worden. 

Meer dan 400 deelnemers gingen je al voor

Elke maand rijden tientallen inwoners uit jouw regio in een van onze deelauto’s. Ervaar ook hoe het is. Aanmelden is gratis en je bent tot niets verplicht.

Hier staan de elektrische deelauto’s