≡ Menu

Deelauto

Heb je zelf geen auto, of juist wel een (tweede) auto maar altijd problemen met parkeren? Dan is hier het perfecte alternatief!

Op het parkeerterrein bij de Pierebaan in Monnickendam, tussen het zwembad en Swaensborgh, staan twee elektrische deelauto’s. Na aanmelding en reservering kunnen die gebruikt worden door alle inwoners van Waterland en Edam-Volendam. Met een theoretische actieradius van 400 km en een realistische actieradius van 200-300 km hoef je je daarbij geen zorgen te maken dat onderweg de accu plotseling leeg is. En wil je toch verder: laden kan tot een vermogen van 22 kW op vrijwel alle openbare laadpalen en snelladers in Nederland.

De auto’s zijn Renault Zoë’s. Deze zijn geschikt voor 5 personen en hebben een automaat, cruise control, aircontioning, bluetooth carkit, navigatie- en multimediasysteem. Ze zijn eenvoudig met een app te openen en te sluiten. Via een ingebouwde tracker worden de ritten  bijgehouden en de afgelegde kilometers automatisch berekend.

Tarieven

Huren kost € 15 per dag. Het is ook mogelijk om de auto per uur te huren. Naast het huurtarief betaal je nog  € 2,50 servicekosten. Optioneel kun je er nog voor kiezen het eigen risico te verlagen.

Rij je regelmatig dan zijn er ook daarvoor aantrekkelijke opties. Kijk voor een uitgebreid overzicht en rekenvoorbeelden op de pagina Tarieven.

Aanmelden

Voordat je kunt rijden dien je een tweetal stappen te doorlopen. Kijk hoe dat precies werkt op de pagina AANMELDEN.

Hoe werkt huren en rijden nou precies?

Kijk op de pagina hoe werkt huren om te zien hoe je een beschikbare auto vindt, reserveert, opent en sluit. Daarnaast is er ook nog een gebruiksaanwijzing voor het rijden met de auto.

Zoeken