Aanmelden

De auto’s worden aangeboden via het autodeelplatform MyWheels. Zij verzorgen de intake, reserveringen, 24 uurs hulpcentrale, ritafhandeling en betaling. Naast onze auto’s kun je bij MyWheels nog honderden auto’s door heel Nederland huren.

Aanmelden gaat in twee stappen. Het handigst is als je beide stappen gelijk na elkaar doet. Bij beide aanmeldingen moeten je gegevens namelijk gecontroleerd worden. Belangrijk om te weten is dat je hierbij een scan van je rijbewijs moet uploaden.

1. Aanmelden bij Stichting Duurzaam Waterland

De auto’s zijn in eerste instantie bedoeld voor inwoners van de Gemeente Waterland en Edam-Volendam. Nadat je je bij ons aangemeld hebt voegen we je toe als ‘vriend’ van de auto en worden de auto’s vermeld op jouw persoonlijke pagina. Alleen als je je bij ons aanmeldt worden je ritten (automatisch) geaccepteerd en kun je ver vooruit reserveren.

Aanmeldformulier deelauto’s Duurzaam Waterland

 

2. Aanmelden bij MyWheels

Ook bij MyWheels dien je je aan te melden zodat je auto’s kunt reserveren, betalen en uiteindelijk openen.

Aanmeldformulier MyWheels

 

Na aanmelden en verifiëren van e-mailadres en telefoonnummer kun je een direct een auto huren. We raden je aan de pagina Contractkeuze goed door te nemen en bewust te kiezen. Kiest je voor “Go” dan kun je maar heel beperkt ritten wijzigen. De rit dien je vooraf via iDeal te betalen en het eigen risico moet verplicht worden verlaagd voor € 3,50.

Wij raden u daarom de opties “Member” of  “Premium” aan. Je kunt dan gebruik maken van automatische incasso. Je stort hiervoor eenmalig eerst een borg van € 250. Hierdoor betaal je ritten pas achteraf, kun je goedkoper annuleren en is het verlagen van het eigen risico is niet meer verplicht. Kijk voor meer informatie over deze mogelijkheden op de Tarieven pagina van MyWheels.

De Stichting restitueert geen geld voor foutief geboekte en/of niet gemaakte ritten.