≡ Menu

Hoe werkt huren

1. Kies een auto

Kijk welke auto beschikbaar is op het tijdstip dat je wilt huren. Momenteel zijn er twee deelauto’s beschikbaar van de Stichting Duurzaam Waterland.

Renault Zoe #1
Renault Zoe #2

Als deze niet beschikbaar zijn kun je ook een van de vele andere auto’s huren die worden aangeboden.

2. Reserveer de auto

Vul de tijden in dat je de auto wilt huren en klik op ‘Maak reservering’. Je ziet nu een samenvatting van de kosten en na bevestiging is de reservering gemaakt. Reserveren kan nog vlak voordat je wilt gaan rijden.

3. Rijden

De auto’s zijn voorzien van een boordcomputer. Hierdoor kun je de auto openen met je smartphone. De knoppen om te ontgrendelen verschijnen zodra je huurperiode is begonnen.

Controleer vooraf of er geen schade’s zijn en haal de kabel uit de  laadpaal. De kabel gaat los met de laadkaart die in de auto ligt. De laadkabel in de neus van de auto maak je los door op de afstandbesdiening op de knop met de stekker te drukken of via de knop links van het stuur. Neem de laadkabel mee!

4. Terugbrengen

Breng de auto na afloop van de rit weer terug naar de vaste plek, zorg er daarbij voor dat er nog ruimte aan de voorkant vrij is zodat je de laadkabel aan kunt sluiten. Het is ook handig om de kabel op te hangen aan het kentekenbordje zodat bij regen de kabel niet vuil wordt.

Het laden begint nadat je de laadpas voor de kaartlezer hebt gehouden.   Controleer of alle ramen en deuren dicht zijn en de autosleutel en laadpas weer in het dashboardkastje liggen. Beëindig de rit met je smartphone door op de rode knop te drukken.

 

Let op! Lange rit?

Maak je een lange rit waardoor de accu voor minder dan 50 % vol zit en is de auto na jouw reservering meteen weer gereserveerd, zorg er dan voor dat je  een uur voor het einde van je reservering terug bent. Als de accu helemaal leeg is duurt het 2 uur om deze weer  tot 80 % op te laden.

Ben je van plan een lange rit te maken, boek dan de auto iets eerder dan wanneer je weg wilt rijden. Zo weet je zeker dat de auto de tijd heeft gehad om te kunnen laden.

Zoeken