≡ Menu

Hoe werkt huren

1. Kies een auto
Kijk welke auto beschikbaar is op het tijdstip dat je wilt huren. Momenteel zijn er twee deelauto’s beschikbaar van de Stichting Duurzaam Waterland. Als deze niet beschikbaar zijn kun je ook een van de vele andere auto’s huren die worden aangeboden.

2. Reserveer een auto
Vul de tijden in dat je de auto wilt huren en klik op ‘Maak reservering’. Je ziet nu een samenvatting van de kosten en na bevestiging is de reservering gemaakt. Reserveren kan nog vlak voordat je wilt gaan rijden.

3. Rijden
De auto’s zijn van het type ‘Smartwheels’. Hierdoor open je de auto met je smartphone. Controleer of er geen schade’s zijn en haal de kabel uit de  laadpaal. De kabel gaat los met de laadkaart die in de auto ligt. Parkeer je onderweg, sluit dan de auto af met de autosleutel.

4. Terugbrengen

Breng de auto na afloop van de rit weer terug naar de vaste plek, sluit de laadkabel weer aan, start het laden met de laadpas en beëindig de rit met je smartphone.  De afgelegde afstand en tijd zijn vastgelegd door de boordcomputer.

Let op! Lange rit?

Maak je een lange rit waardoor de accu voor minder dan 60 % vol zit en is de auto na jouw reservering meteen weer gereserveerd, zorg er dan voor dat je minstens een uur voor het einde van je reservering terug bent. Als de accu helemaal leeg is duurt het ongeveer 2 uur om deze weer volledig op te laden.

Ben je van plan een lange rit te maken, boek dan de auto iets eerder dan wanneer je weg wilt rijden. Zo weet je zeker dat de auto de tijd heeft gehad om te kunnen laden.

Zoeken