Hoe werkt huren van een deelauto?

Het huren van een elektrische deelauto is heel simpel en kost niet veel tijd.

We leggen je stap voor stap uit hoe het werkt, zodat jij straks comfortabel op pad kan. En mocht je er toch niet helemaal uitkomen, dan is er altijd een telefonische hulpdienst.

Onze elektrische deelauto’s kun je huren via het autodeelplatform MyWheels. Zij regelen de intake, reserveringen, 24-uurs hulpcentrale, ritafhandeling en betaling. Naast onze auto’s kun je bij MyWheels nog honderden auto’s door heel Nederland huren. Handig als er een keer geen auto van Stichting Duurzaam Waterland beschikbaar is. 

1. Kies een auto

Kijk welke auto beschikbaar is op het tijdstip dat jij wilt huren. Elke auto heeft zijn eigen agenda die je kunt bekijken. Op dit moment heeft de Stichting Duurzaam Waterland zeven deelauto’s waar jij gebruik van kunt maken.

Je kunt ook zoeken op de site van MyWheels. Als de dichtstbijzijnde auto niet beschikbaar is, kun je ook een van de vele andere auto’s huren die ze aanbieden.

2. Reserveer een auto

Heb je een auto gevonden? Selecteer de gewenste begin en eindtijd. Je krijgt gelijk een overzicht van de kosten te zien. Eventueel kun je er nog voor kiezen om het eigen risico te verlagen.  In deze kosten zitten nog niet de kosten per km inbegrepen.  MyWheels maakt wel een schatting hoeveel je ongeveer gaat rijden en dit kun je ook opvragen. 

Door op maak reservering te klikken wordt de auto voor je gereserveerd.

Reserveren kan altijd nog vlak voordat je vertrek. Verlengen kan zolang je rit nog loopt en nog niemand anders de auto heeft gereserveerd.  Tussen twee ritten moet wel een half uur zitten om de auto enigzins te kunnen laden.

3. Rijden

Elke auto heeft een boordcomputer. Je kunt de auto zo makkelijk openen met je smartphone. Zodra jouw huurperiode is begonnen, verschijnen de knoppen om de auto te ontgrendelen.

Controleer vooraf of er ergens schade is en haal de kabel uit de laadpaal. Dit doe je met de sleutelhanger die aan de autosleutel vast zit. Deze ligt in het dashboardkastje. De laadkabel in de neus van de auto maak je los met de afstandsbediening. Druk op de knop met de stekker of op de knop links van het stuur. Neem de laadkabel mee.

Handleiding

In de auto ligt een handleiding voor jouw specifieke automodel. Lees deze goed! Het is altijd even wennen als je voor het eerst met een elektrische deelauto op pad gaat.

4. Terugbrengen

Breng de auto na afloop van jouw rit weer terug naar de vaste parkeerplek. Zorg dat er nog wat ruimte aan de voorkant vrij is, zodat je de laadkabel aan kunt sluiten. Het is ook handig om de kabel op te hangen zodat bij regen de kabel niet vuil wordt.

Het laden begint nadat je de laadpas voor de kaartlezer hebt gehouden.  Controleer of alle ramen en deuren dicht zijn en de autosleutel met sleutelhanger weer in het dashboardkastje ligt. Beëindig de rit met je smartphone door op de rode knop te drukken.

Lange rit? Let op!

Maak je een lange rit waardoor de accu voor minder dan 50 % vol zit en is de auto na jouw reservering meteen weer gereserveerd? Zorg dan dat je een uur voor het einde van je reservering terug bent. Als de accu helemaal leeg is duurt het 2 uur om deze weer tot 80 % op te laden.

Ben je van plan een lange rit te maken? Boek de auto dan iets eerder dan je vertrektijd. Zo weet je zeker dat de auto voldoende is opgeladen.

Veel rijplezier! 

Vragen?

Heb je nog vragen? Neem dan gerust contact met MyWheels op. Zij weten echt alles omtrent reserveren, betalen en openen van de auto’s.