Nu de winter weer begint zal menig Waterlands gezin weer doordrongen raken van de kosten voor het verwarmen van de eigen woning. Deze kosten van alleen verwarmen met gas zijn voor een gemiddeld Nederlands gezin van 2,2 mensen ongeveer €800 per jaar. Dit is voor velen al een grote zorg. En dat wordt nog ernstiger omdat de prijs van gas alleen nog maar zal stijgen in komende jaren.

Stichting Duurzaam Waterland (SDW) neemt het initiatief om bewoners van Waterland ‘warm’ te krijgen voor isoleren van hun woning. Het geeft om die reden elke woning een eenmalige maximale subsidie voor isoleren van €600.
Maar ook wil SDW helpen met het verhogen van kennispeil over isoleren. Goed isoleren is nog niet zo makkelijk. Want het begint al met de vraag ‘hoe pak je isoleren goed aan?’ Hierover wordt woensdagavond 10 december voorlichting gegeven.

Verschillende bedrijven die zich met Isoleren van een woning bezig houden zijn dan aanwezig : Pluimers bv, Duopane bv, Mercuur Bouw, RABOBank, Energie-Waterland. U kunt hier leren over isoleren van spouwmuur, dak- en gevelisolatie, verbouwing, financiering, warmtebeeldfotografie, dubbel- en tripleglas, etc.

Volgende week woensdagavond 10 december om 19:30 bent u welkom in De Bolder, Monnickendam. Er is dan gelegenheid om u als woning-eigenaar beter op de hoogte te brengen hoe u met weinig of met meer geld een start kunt maken met het betere isoleren. Betalen in 2015 voor betere isolatie helpt elk gezin om de gas-rekening flink te reduceren. Goede bijkomende voordelen zijn hierbij dat er een behaaglijker binnenklimaat ontstaat (minder tocht, minder kille muren etc.) en dat de wereld iets minder ‘opwarmt’ door minder CO2-uitstoot (fijn voor onze kinderen!).

Voorlichtingsavond: Isoleren

Woensdag 10 december 19:30

De Bolder, Monnickendam

Entree: gratis