Stichting Duurzaam Waterland plaatst slimme bandenpomp

Maandag 22 december is er op het parkeerterrein tegenover het zwembad en Swaensborgh een slimme bandenpomp geplaatst. Stichting Duuzaam Waterland en de Gemeente Waterland hopen dat door deze bandenpomp automobilisten vaker hun bandenspanning checken. Door elk kwartaal de bandenspanning controleren bespaar je niet al snel € 100 per jaar, maar een band die op de goede spanning staat heeft ook een betere wegligging, slijt minder snel waardoor er minder bandenslijpsel (fijnstof) vrijkomt en zorgt er voor dat er minder schadelijke uitlaatgassen worden uitgestoten.

Een groot voordeel van de Bandenpomp is dat je direct in beeld ziet welke besparingen je realiseert. De bandenpomp meet hoeveel lucht er in elke band moet worden gepompt om weer op de juiste spanning te komen. De besparingen worden vervolgens in het beeldscherm weergegeven, zodat je direct ziet hoeveel je met jouw klusje hebt bespaard.

Energieneutraal

De bandenpomp zelf wordt gevoed door een zonnepaneel bovenop de pomp. Dit paneel draait mee met de zon, zodat het genoeg energie kan opvangen om dagelijks tientallen banden op te pompen. Voor de dagen dat er even wat minder zon is, zit er ook een accu in. Hierdoor is de pomp helemaal zelfvoorzienend.

de-slimme-bandenpomp-15-1024