In een eerder bericht was al te lezen dat het subsidieplafond voor zonnepanelen bij de Stichting Duurzaam Waterland is bereikt. De volgende regelingen zijn echter nog steeds van toepassing in de regio Waterland en Edam-Volendam:

BTW Teruggave

Het is nog steeds mogelijk om de BTW op zonnepanelen terug te vragen. Dat is ongeveer 15 % op de materiaalkosten. Een duidelijk stappenplan staat op de website van Milieu Centraal Tot 1 juli geldt op de montage tevens nog het verlaagde BTW tarief van 6 %.

Energiebespaarlening

Sinds begin februari 2015 mag 75 % van de energie bespaarlening worden gebruikt voor zonnepanelen. De overige 25 % moet gestoken worden in andere energiebesparende maatregelen. De rente op deze speciale lening is slechts 2,9 % en onder voorwaarden fiscaal aftrekbaar.

Subsidie voor ‘duurzaam renoveren’ van de provincie Noord-Holland

Als uw woning energieneutraal of nul op de meter wordt, krijgt u 20 % vergoed op alle duurzaam renoveren maatregelen. Daar vallen de zonnepanelen ook onder. Deze subsidie is afkomstig van de provincie Noord-Holland.

Disclaimer: de bovenstaande mogelijkheden zijn slechts ter indicatie. Lees voor de aanschaf goed de voorwaarden van de betreffende regelingen.