Duurzaamheid is voor gemeenten steeds belangrijker. De gemeente Waterland is nu een samenwerking aangegaan met het Duurzaam Bouwloket. Zo kunnen inwoners van Waterland zien hoe duurzaam hun huis is. En krijgen ze informatie over energiebesparing en duurzaam verbouwen.

>Waterland is, net als diverse andere gemeenten uit de regio, de samenwerking aangegaan met het digitale loket, om zodoende haar bewoners te informeren en adviseren over de besparingsmogelijkheden in hun woning. De adviseurs van het loket staan borg voor professioneel, onafhankelijk en gratis advies, aldus de gemeente.

Website duurzaam bouwen
Op de website van het duurzaam bouwloket kun je op veel verschillende punten aangeven hoe duurzaam jouw woning is. Heb je bijvoorbeeld dubbel of enkel glas, hoe is de vloer geïsoleerd etc.. Vervolgens komt er een advies uit met wat voor investering je kosten zou kunnen besparen op je energieverbruik.

Verloting infraroodscan
Goede isolatie is een manier om energie te besparen. Om te bepalen of er sprake is van warmteverlies via de woning kan er via infraroodfoto’s een beeld worden geschetst waar de woning warmte verliest en hoe dit opgelost kan worden. Zo’n infraroodscan wordt verloot door het Duurzaam Bouwloket in samenwerking met de gemeenten uit de regio Zaanstreek & Waterland.

Gelijk een infraroodscan uit laten voeren kan ook. Via  de Stichting Duurzaam Waterland betaalt u hiervoor slechts € 50,- 

Dit bericht is eerder geplaatst op www.dichtbij.nl door Dimphy van Miltenburg, Dichtbijredacteur