Stichting Duurzaam Waterland (SDW) organiseert de jaarlijkse ‘Duurzaam Waterland Dag’ welke dit jaar voor de derde keer wordt gehouden. Dit keer is DWD2015 op 17 oktober in gebouw De Singel, Edam. Op deze dag zijn een 25-tal lokale bedrijven aanwezig om hun technische producten aan u te tonen en kunt u bij die bedrijven terecht voor al uw vragen. De technieken omspannen zaken als:

• Woning Isolatie
• Vloerverwarming
• Aardwarmte
• PV/zonnepanelen
• Zonne(warmte)collector / heat-pipe
• Warmteterugwinning
• Warmtepomp
• Infrarood warmtepaneel
• LED Verlichting
• Gezonde lokale voeding
• Eigen teelt van groenten
• Scan (warmtebeeldcamera) van woning
• Advies om energie te besparen
• Electrische auto’s en e-bike/ELF
• Waterstof auto (primeur in Nederland)
• Scooters

Behalve bekijken van technieken waarmee de Duurzaamheid gediend is (en ook uw portemonnee omdat vele technieken goedkoper zijn bij langdurig gebruik) kunt u ook nog luisteren naar enkele lezingen zoals :

• Hoe organiseerde burgers op Marken samen een zonpanelen (427 stuks) project?
• Hoe kan een schoolgebouw in Volendam zonder aardgas de winter doorkomen?
• Hoe kan een lokaal adviseur u ondersteunen bij verduurzamen van uw huis?
• Presentatie van WSV Edam over hun PV en Heat-pipes projecten op kantinedak

Om 16:30 uur zal wethouder mevr. Marisa Kes, van Milieu en Duurzaamheid, een toespraak houden. Tussen 13 en 17 uur zijn burgers welkom om zich te laten voorlichten over bovenstaande moderne en geldbesparende zaken. Voor de kleine kinderen is er ook aandacht om hen te vermaken.

Praktische informatie vind u op de pagina over de Duurzaam Waterland Dag