In afgelopen maand heeft SDW middels zijn consulent dhr. Tessel een tweetal avonden over Duurzaamheid georganiseerd bij Wooncompagnie. Meerdere aspecten als Isoleren, PV op eigen dak, zuinige koelkast, wasdroger, LED , beter gebruik van thermostaat, Ventileren etc. werden behandeld. Alle technieken worden bezien vanuit aspect van minder energiegebruik, en vaak in samenhang met aspect van minder geldverspilling. Zo blijken alle technieken om energie te besparen altijd ook tot een financieel voordeel te leiden.

Een zes-tal mensen hebben deze avonden bijgewoond. Deelnemers kregen ook nog een LED-lamp gratis. En bij een deelnemer is een gratis warmtescan gedaan van diens woning uit 1922. De resultaten van deze warmtescan werden besproken op tweede workshop avond.

Naast het energie besparen omtrent de woning werd ook nog kort aandacht besteed aan Voeding, en ook aan Autogebruik. Ook bij deze beide kostenposten voor een gezin werd aangegeven hoe Duurzaamheid samen gaat met geld besparen. Dit laatste kan oplopen tot circa €40/maand.

 

Wooncompagnie, SDW en dhr. Tessel bieden deze workshops nog een keer aan op 3 en 10 maart tussen 14 en 16 uur. U kunt zich opgeven bij Wooncompagnie via 06-21125562 (Buurtteam Waterland e.o.). Deelname is gratis voor Wooncompagnie huurders en €10 voor anderen.