Negentig procent van alles wat we kopen, bereikt ons per schip. Schepen brengen ons voedsel, kleding, meubels en de nieuwste gadgets. Het grootste schip ter wereld vervoert 19.200 containers, waar honderdzeventien miljoen paar schoenen in passen. Maar de scheepvaart is ook één van de meest vervuilende, ongereguleerde en gesloten bedrijfstakken ter wereld.

De splinternieuwe documentaire Sea Blind vertelt het verhaal van de grote vaart. De film toont wat de invloed is van zware gasolie op de opwarming van het klimaat. Door de nieuwe snelle noordelijke routes naar Shanghai wordt dit effect zelfs ernstig versneld. Journaliste en en maakster van film Sea Blind, Bernice Notenboom, o.a. bekend van haar documentaires voor de VPRO, leidt de film in en beantwoordt na afloop vragen van het publiek.

Informatie

Datum: Donderdag 31 maart 2016
Locatie: Weeshuis, Weezenland 16 te Monnickendam
Aanvangstijd: 19.30 zaal open, aanvang presentatie en film 20.00 uur

Wilt u dit bijzondere evenement GRATIS bijwonen?
Meldt u zich dan nu aan via info@sdwaterland.nl
Wees er snel bij, want het aantal plaatsen is beperkt!
Voor meer info www.seablind.org

<iframe src=”https://player.vimeo.com/video/148411393″ width=”500″ height=”281″ frameborder=”0″ webkitallowfullscreen mozallowfullscreen allowfullscreen></iframe>