De isolatiebranche is de afgelopen jaren flink opgeschaald. Mede daardoor zijn de prijzen voor isolatie ook flink gedaald. Heeft u jaren geleden wel eens een offerte aangevraagd maar vond u het te duur, dan is de kans groot dat die offerte nu een stuk lager uit valt.

De belasting op gas stijgt en de CO2 problematiek die het verbranden van gas met zich meebrengt wordt steeds nijpender. Het is dus een goed moment nog eens goed naar de mate van isolatie in uw huis te kijken. Weet u niet of uw huis geïsoleerd is, of waar u het beste kunt beginnen, laat dan advies uitbrengen door een isolatiebedrijf, of laat een infrarood thermoscan van uw huis maken.

Aanbrengen vloerisolatie

Kosten isolatie

Spouwmuurisolatie kost voor een tussenwoning ongeveer € 800- € 1.000. Een hoekhuis € 1.200- € 1.400. Vloerisolatie kost ongeveer € 2200.

Subsidie

Stichting Duurzaam Waterland geeft op gasbesparende maatregelen een subsidie van 20% met een maximum van € 600. Isolatie valt hier ook onder. Isoleert u minstens twee verschillende delen, dan komt u ook in aanmerking voor de landelijke subsidie Energiebesparing eigen huis.