Sinds enige tijd is er landelijke subsidie op zonnepanelen (BTW teruggave), op warmtepompen en zonneboilers (RVO) en op isolatie. Door deze subsidie, schaalvoordelen en dalende prijzen liggen de totale installatiekosten lager dan enkele jaren geleden. De huidige subsidies die Stichting Duurzaam Waterland daar bovenop verstrekt zullen dan ook niet meer verlengd worden.

Het boekjaar van Stichting Duurzaam Waterland loopt tot 1 juli. U heeft nog tot 15 juni om een aanvraag in te dienen voor innovatieve zonnepanelen en/of gasbesparende maatregelen. Subsidie wordt verstrekt op volgorde van binnenkomst en tot het budget op is, mogelijk is dat eerder dan bovengenoemde datum.

Situatie per 14 april:
Zonnepanelen 20.000 van de 30.000 uitgegeven
Gasbesparende maatregelen 18.000 van 25.000 uitgegeven

Isolatie
De landelijke subsidie op isolatie loopt dusdanig hard dat het budget daar mogelijk uitgeput raakt. Wordt dat niet aangevuld dan gaat de Stichting Duurzaam Waterland mogelijk wel door met de subsidie op isolatie.