De scholen op het scholeneiland in Monnickendam worden een voor een opgeknapt. De Blauwe Ster is de eerste van de drie scholen die een volledige metamorfose krijgt.

De gebouwen uit de jaren 70 waren toe aan een grondige renovatie. Een architect heeft een geheel nieuw ontwerp voor de binnenkant gemaakt. Dit ontwerp is volledig toegespitst op de moderne manier van lesgeven in het basisonderwijs.

Tegelijkertijd wordt ook het energieverbruik en het binnenklimaat aangepakt. Zo zal het dak opnieuw worden geïsoleerd, komen er zonnepanelen op, worden de muren geïsoleerd en de ruiten worden vervangen door isolatieglas. Het gebouw wordt hierdoor energieneutraal en kent de classificering “Frisse school klasse B”.  Dat betekent dat hiermee wordt voldaan aan de landelijk gehanteerde maatstaf voor scholen die goed scoren op onder meer luchtkwaliteit en binnentemperatuur gedurende het hele jaar.

Voor de leerlingen is het straks dus een heel fijn gebouw om in te verblijven. Het is de bedoeling dat zij er na het eind van de zomervakantie hun nieuwe schooljaar kunnen beginnen.