De twee elektrische deelauto’s die sinds begin maart te huur zijn, zijn in april meteen al 35 x verhuurd. Daarmee lijken de auto’s in een behoefte te voorzien. Vrijwel dagelijks rijdt er een auto weg.

En niet alleen voor korte ritten. Regelmatig worden er ook serieuze kilometers gereden. De actieradius van 200 km nodigt daar ook voor uit. We hebben nog van niemand gehoord dat de actieradius beperkend was.

Inmiddels is er al een flinke club gebruikers en nog regelmatig komt er een nieuw lid bij. Sommigen omdat ze nieuwsgierig zijn naar elektrisch rijden, anderen omdat ze zelf (tijdelijk) geen beschikking hebben over een auto of omdat het simpelweg goedkoper is dan met de eigen auto.

De eerste keer is het even goed opletten tijdens het openen en sluiten. Zijn alle ramen wel dicht en laadt de auto op? Na een aantal keer rijd je er in een oogwek mee weg. Voor mensen die graag eerst even meekijken of een demonstratie willen organiseren we binnenkort een kennismakingssessie.

Het is nu ook makkelijker geworden om je fiets bij de auto te parkeren. De gemeente Waterland heeft onlangs een fietsenrek geplaatst. Zo ben je nog sneller onderweg.

Ook nieuwsgierig geworden? Kijk dan snel op de DEELAUTO pagina.