≡ Menu

Vanaf 1 juli weer subsidie op isolatie

De subisdie op isolatie vanuit Stichting Duurzaam Waterland keert per 1 juli terug. Vanuit de landelijke overheid is er al enige tijd geen subsidie meer mogelijk. Reden voor ons om weer een budget van 30.000 vrij te maken. Ons werkgebied blijft hierbij Gemeente Waterland en Edam-Volendam.

Nu steeds duidelijker wordt dat Nederland van het gas af moet, is verder isoleren een belangrijke basisvoorwaarde om de totale energievraag te doen dalen. Voor warmtepompen is het tevens belangrijk dat een gebouw zo min mogelijk energie weglekt.

Of een warmtepomp voor uw woning het meest geschikt is, of dat de Gemeente wellicht een andere oplossing gaat bieden is nog niet zeker. Wel zeker is dat met isolatie uw energierekening altijd daalt. Isoleren is dan ook nu al zinvol.

Subsidie kan aangevraagd worden na uitvoering van de werkzaamheden. De subsidie geldt op onderstaande maatregelen:

Dakisolatie Rd >= 3,5
Vloerisolatie Rd >= 3,5
(Spouw)muurisolatie Rd > 2.
Triple glas, ruiten met drie lagen glas en een U-waarde < 1

Bodemisolatie en andere vormen van isolatie zijn uitgesloten van de subsidie.

Kijk onder het kopje subsidie, gasbesparende maatregelen voor de voorwaarden en het aanvraagformulier.  Het is niet mogelijk voordat de werkzaamheden zijn afgerond een reservering te doen.

Over de auteur: Luuk Oosterbaan is energiebesparing specialist. Hij heeft zijn eigen verbruik flink weten terug te dringen en wil daar graag anderen ook bij helpen. Heeft ook een blog over energiebesparing, duurzaamheid en domotica: www.energiepionier.nl

Zoeken