De prijzen van alle deelauto’s zijn gelijkgetrokken. Hierdoor maakt het qua kosten niet uit welke auto je neemt. De Renault Zoe is echter sneller in laden aan een normale laadpaal en de Nissan Leaf is sneller bij een (Fastned) snellader en juist traag bij een normale laadpaal. Voor een lange rit met veel snelwegkilometers kan de Nissan Leaf dus toch sneller zijn.

Voor alle auto’s is het tarief per uur nu €1,60. Sommige auto’s worden daardoor iets duurder en sommige goedkoper. Het dagtarief blijft € 15 en wordt nu eerder bereikt. Elke gereden kilometer kost €0,07.

Opladen

Voorheen hoefde er niet betaald te worden voor het laden. Per km zijn de kosten voor elektriciteit gemiddeld echter € 0,06. Om het programma langdurig vol te kunnen houden zal dit tarief uiteindelijk doorberekend moeten worden. Vooralsnog zal het blijven op € 0,03 per km.

In vergelijking met andere deelauto’s zijn onze deelauto’s flink goedkoper. Dat is mogelijk door de windmolens in Waterland, vrijwilligers die de auto’s beheren en doordat de gebruikers de auto’s zelf schoon houden.

Kijk voor meer informatie onder het kopje Deelauto