Met de drie nieuwe elektrische deelauto’s komt het aantal deelauto’s van de Stichting Duurzaam Waterland op zeven. Dit is een uitbreiding van het initiatief dat in 2017 is gestart door Stichting Duurzaam Waterland in samenwerking met de gemeente Waterland.

Hier staan de deelauto’s :

  • Monnickendam, parkeerterrein Swaensborch (2 deelauto’s)
  • Monnickendam, parkeerterrein winkelcentrum ’t Spil (2 deelauto’s)
  • Broek in Waterland, parkeerterrein Nieuwland (2 deelauto’s)
  • Edam, parkeerterrein bij Deen (1 deelauto)

De elektrische deelauto’s (Renault ZOE en Nissan LEAF) kunnen gebruikt worden door alle inwoners van gemeente Waterland en Edam-Volendam. U hoeft zich alleen maar aan te melden via www.sdwaterland.nl/deelauto.  Vervolgens kunt u in de app van MyWheels een auto reserveren. Het huren van een elektrische auto kost €15,- plus € 2,50 boekingskosten per dag. Per gereden kilometer komt daar nog € 0,07 bij. Het opladen is tot eind 2018 nog gratis. Daarna wordt dat  0,03 per km.

Wennen

Door de elektrische deelauto op deze manier beschikbaar te stellen, kunnen mensen wennen aan het rijden in een elektrische auto, maar ook aan het concept autodelen. Minder autobezit betekent ook een lagere parkeerdruk, zonder dat dit de bewegingsvrijheid beperkt. Een geweldige oplossing, ook als u bijvoorbeeld niet zo vaak een auto nodig heeft. Kijk voor meer informatie op sdwaterland.nl/deelauto/ en MyWheels.nl