Bent u benieuwd waar de warmtelekken in uw huis zijn? Door middel van warmtebeeldtechniek kunnen deze plekken gevonden worden. In samenwerking met een energie-adviseur, die het 1-uur durende onderzoek in en buiten uw woning uitvoert, krijgt u inzicht in waar deze plekken zitten. Op bovenstaande foto is bijvoorbeeld duidelijk te zien dat de radiator warmte doorstraalt naar de buitengevel.

Na afloop van het onderzoek met een hoogwaardige Flir-warmtescan krijgt u ook per e-mail meerdere infraroodfoto’s waarop gegevens en kleuren duidelijk aangeven waar het ‘warmtelek’ zit. Tevens kan de rapporteur u ook een redelijk goede schatting geven van het financiële verlies op jaarbasis van elk ‘warmtelek’.

Vooral woningen die gebouwd zijn voor 1990 kunnen vaak nog 10%-20% verminderen met gasgebruik. En zeker bij woningen gebouwd voor 1970 kan besparing tot rond 50% mogelijk zijn als er maar beter geïsoleerd gaat worden. Een goed onderzoek vooraf hoe kostbare warmte uw woning ‘ontsnapt’ is dan belangrijk. Dit helpt u om gericht verbeteringen in de isolatie aan te brengen.

De kosten voor een warmtescan bedragen € 50,- voor woningen na 1970. Dit is inclusief een subsidie van € 30 vanuit de SDW. Voor oudere woningen geldt een toeslag. Neem contact op via de contact pagina voor meer informatie of om een afspraak te maken.

Een uur lang heeft de koude van onder de woonkamer deze plek afgekoeld onder een dikke deken, dat diende als quasi-isolatielaag. Waar de rest van de vloer continue verwarmd wordt door radiatoren in woonkamer, is die warmte niet hier onder de deken gekomen. Het resultaat is circa 2 graden verschil en dit duidt op matige isolatie van vloer zelf.