De komende tijd komen er veel elektrische auto’s bij. Voorheen waren het vooral luxe dure wagens, de modellen die er nu net zijn er nog aankomen zijn alweer een stuk betaalbaarder. De vraag naar laadmogelijkheden zal naar verwachting dan ook toenemen en daarom wordt het laadpaalnetwerk in de Gemeente Waterland de komende tijd flink uitgebreid. Recent is er een bij de Opstandingskerk geplaatst. Op de volgende plekken komt er dit jaar ook een laadpaal.

Monnickendam

Haringburghwal thv Four Seasons

Hoek Lijnbaan Lameroen

Pierebaan, tussen de huidige laadpalen in

Cornelis Dirksz. Laan thv ingang sportpark

Nieuwpoortslaan parkeerterrein Loswal

Trintel, nieuwe parkeerplaatsen bij Spaandersbank

Ilpendam

Lepelaarstraat bij de sportvelden

Broek in Waterland

Veenderijgouw

Parkeerterrein Nieuwland

Laadkaart

Op https://laadkaart.mrae.nl zie je de toegewezen locaties op de kaart.

Laadpaal aanvragen

Ben je zelf van plan een elektrische auto te kopen of leasen en heb je niet de mogelijkheid op eigen terrein te parkeren? Dan kan je na het tekenen van de koop/leaseovereenkomst een laadpaal aanvragen via https://laadpaal.mrae.nl/ Het realiseren van een laadpaal is een complex gebeuren en samenwerking van diverse instanties. Het duurt daarom enige maanden van aanvraag tot realisatie