In 2016 en 2017 zijn de eerste twee slimme Bandenpomp geplaatst in de gemeente Waterland. Recentelijk is er een derde bandenpomp op de Eilandweg in Broek in Waterland geplaatst. Deze nieuwe bandenpomp komt voorlopig naast de ondergrondse afvalbakken te staan.

De Bandenpomp is gemaakt van duurzaam materiaal en werkt geheel op zonne-energie. De Bandenpomp is voor iedere automobilist, 24 uur per dag, gratis te gebruiken.

Uit onderzoek blijkt dat 2/3 van de mensen die de bestaande oppompapparatuur  bij tankstations gebruikt, nog steeds met de verkeerde bandenspanning wegrijdt. Er zijn veel klachten over de kwaliteit en het betaalde gebruik van deze pompen.

De slimme Bandenpomp is gratis te gebruiken en laat direct zien hoeveel euro je bespaart. Dat blijkt al snel € 21,50 per keer gebruik te zijn. Op kenteken kan de juiste bandenspanning worden opgevraagd. De Touch screen display helpt met juist instellen, geeft tijdens gebruik weer wat er gebeurt en toont na afloop direct de besparingen in euro’s, liters brandstof en verminderde uitstoot. De totale besparingen zijn zichtbaar op internet.

De Bandenpomp is gemaakt van duurzame materialen en werkt op zonne-energie. De  Bandenpomp is door iedere automobilist eenvoudig te gebruiken. Dit stimuleert dat automobilisten zelf (vaker) de spanning te controleren.

Astrid van de Weijenberg: Wij hebben zeer goede ervaringen met de huidige twee bandenpomp, die in samenwerking en op koste van met de Stichting Duurzaam Waterland al zijn geplaatst. De huidige bandenpompen wordt erg veel gebruikt en de resultaten en de gebruikers zijn hier zeer positief over.

De Bandenpomp is de oplossing voor een hardnekkig probleem. In Nederland rijdt 63% van de auto’s met onderspanning wat resulteert in extra CO2 uitstoot, brandstofverbruik, bandenslijtage en een langere remweg. De Bandenpomp is door Band op Spanning in eigen beheer bedacht, ontwikkeld en gerealiseerd als oplossing voor dit probleem.  

Door het probleem van onderspanning op te lossen bespaart Nederland jaarlijks:

  • 200 miljoen liter brandstof
  • 750.000 banden
  • 400.000 ton CO2 uitstoot
  • 400 miljoen euro